沙田IT公司 伏味濃!IT既朋友要小心!

22 回覆
33 Like 3 Dislike
尋日有個hr打黎叫我去一間叫小馬科技開發有限公司面試,滿心歡喜既我以為有工in,但一聽到間公司名就拒絕左,仲話可以出好高人工請我🤨🤨點解我唔去in,因為IT呢行真係唔大,我有幾個朋友、前同事都做過呢間,冇邊個係自己辭職,大部分都係俾公司炒。

前同事A之前呢間公司做做左幾日就冇做,因為佢聽到高層開會,話會係12月31日要炒幾個人,普天同慶既大日子,同事們點會開心!
仲要求佢地做多一個月先准走😠😤😤😡
仲要唔賠錢😂cheap到死💀

朋友B係呢間公司做左半年左右,最頂唔順係有一個Managing Director 叫Cherry,係呢間公司做野既人,都知道佢只係老闆既助理,事務大小都罵人🤬,當正自己係老細,其實自己冇腦又蠢,淨係識得刷鞋!老闆呀老闆!點解你會請呢個人返黎😑😑例子:佢要求公司既活動係平日既夜晚,好記得B係唔想去,但Cherry話唔去既要炒🤢🤢,返工已經夠辛苦,仲要夜晚都對著呢個女人,真心搞唔掂😫😫😫😫

2020年,呢個女人cut哂公司福利同病假,原因係佢洗大左,用左老闆好多錢,唯有cut人黎填數。同埋,每個同事都唔會有人工加囉!咁仲點會用高人工請我呢?可能係炒哂d冇用既人,請我😑😑如果係咁,仲點可以做呢間西公司🤭🤭😛

給老闆忠告:
雖然你係大陸人,但可唔可以唔好請個西女人返黎,我知佢跟左你好耐,但係要跟一個無料既人,真係唔得!浪費時間!而家個個同事都搵緊工!小馬科技已經係行內臭哂🤭🤭🤭

希望大家唔好中伏!
IT。。。

BTW 感謝報料作參考(雖然我唔係依行
做緊it 都係係沙田,仲以為師兄你講緊我公司
我之前都有睇到佢地出ad 好彩冇Apply
咁你入黎做乜
小馬聽個名都知
樓主肯開名
入面有冇彩虹小馬?
仲以為講緊asl
點解?
屌那星 jobsdb長期見佢地d post
thanks 樓主share
睇個名都知似係厄 funding 啲等執嘅垃圾 vendor
little pony
垃圾囉
果陣 一星期返六日
SME startup,不了
hello, 有關於呢間公司既嘢想了解 可唔可以➕tg 傾 tg:ukkkkky
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞