[尋阿sir]屯元天有冇好既電結他導師

12 回覆
0 Like 0 Dislike
小弟斷斷續續彈左10年多d結他,
但對於improvise / 寫野都係同白紙差唔多,
主要都係因為好少去睇同學樂理,
淨係想彈咩歌就睇譜/自己cap完練完彈完就算
想同人jam野叻d, 鐘意偏向jazz/rnb/neo soul/funk果類型
鐘意既結他手唔係好諗到,其實近幾年我已經好少聽D結他野,
但會希望jam到類似Tom misch個style d野

早排都有搵下d阿sir教 但係都係唔岩心水
試過某琴行中過伏 d所謂阿sir手結他呃細路仔就可以 所以唔敢再搵琴行
我真係唔知點樣搵阿sir好 唯有係到試下開post睇下有冇阿sir介紹/放低tg
自己好冇方向, 又冇乜動力去練, 真心希望有個好阿sir幫我撥番起團火
非屯元天都應該可以既唔該哂
Tommy Chan, 上過,好勁又學到野,應該幫到你,但唔知佢依家仲有冇教學生
大師級唔知而家仲有冇收學生 google唔到 有都應該收好貴
之前樂活道有nicky tong,印象中見過佢係tvb做session(唔知有冇認錯)
google完一輪就膽粗粗ig pm左佢 但冇覆我
好耐之前係高登見過有人post段fusion solo jam,應該係佢黎
kit tang, red sound recording, 佢就係你要搵嘅人
你岩唔該哂
沈耀忠/Ken Sham

https://youtu.be/U3xnl_XBOds
冇錯,勁野黎嫁
但真係學到野,人又nice, 跟住佢既方向練好快有進步,但佢咁多野做真係未必再有時間教學生了
寫歌、錄野都有信心教到你既
其他就唔知
呢個我youtube channel
https://www.youtube.com/user/unknownguitarrider

你睇下岩唔岩你心水
有興趣可以pm 我既
唔該晒大家搵左Kit Tang了
之前都有聽過佢 jtc既香港人犀利
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞