[行動] 對 抗 濫 捕 對 策 (長文幫手推下)

21 回覆
5 Like 1 Dislike
懶人重點請睇紅字
經過埋土之戰我已經冇晒隊友
唔知自己會唔會比人上門拉,我唔知仲可以出黎多幾次
見到連登咁多分化屌同路人PO

大家唔好忘記我地可以走到今日
係因為我地有強而有力既論述
不論 基層 中產 本土派 泛民 左膠 中華膠 獨派 商界 同各界別人士都反對送中
係社會上最大公約數
依家面對濫捕鳩拉
我地應該發起外國左膠最愛既
we connect-支持環保救救地球遊行 <注意唔係集會!!>
除左鳩嗌口號 最重要
香港政府減碳不力
(2018香港減碳目標跑輸全球 與國際指標差78%)
仲有 停止興建 萬億港元人工島
(我6月已經拎大聲功嗌 都冇乜人理) 同大陸買沙填海都幾百億

亦可溫馨呼籲少用膠袋/膠飲管 (比D壓力 大家最鐘意既M記 KFC 美心呢D連鎖 例如要求佢地承諾少用幾多%) 大家集思廣益

呢兩日好多人屌 左膠環保膠關心澳洲動物多過自己人
但其實兩者冇衝突, 唔需要屌 ,
你點屌亦都冇用,不如黎個we connect pray for australia
煞停興建萬億港元人工島 停止填海救救中華白海豚
減碳救救澳洲樹熊/袋鼠 爭取國際注意

(睇下we connect 之後清真水炮事件)

如果一場人數夠多,符合普世價值(即係上面講既最大公約數)
依家國際環保左膠最愛既 要求政府減碳大遊行
黑警又上演大範圍濫捕出黎既國際新聞係點?
香港政府官商黑勾結
暴力圍捕 要求減少排碳人士

以上係我地出黎和平遊行既論述
順便叫瑞典少女Greta Thunberg 回應下 叫香港政府HOW YOU DARE

地點我建議 CWB / 九龍出發
最好有政黨/民陣級吹雞 和平遊行唔捉鬼
等叮噹/PEPE頭 呢D 國際左膠最愛 係大隊影相
多玩具既必需 留係自己區OR MK果D大路地方
等有突發 /被腰斬既時候 再見機快閃行事

依家對家全力分化 深黃淺黃左膠
請緊記 不分化 不割蓆 唔好再屌自己人出得唔夠多力
唔同意既歡迎屌柒我 講出你既意見
https://lihkg.com/thread/1813796/page/1
[行動] 對 抗 濫 捕 對 策 (長文幫手推下)
最後啲口號都會邊晒五大訴求

手足好珍貴
唔好再捉鬼

愛國愛黨
咪嚟香港

大人齊罷工
細路唔使衝

藍絲港豬請入!元氣搞優惠!
https://lih.kg/1813301
如果冇以和理飛和你SUCK同一直以來好多唔同既活動
仲會唔會運動到今日仲未停?
hong kong human rights and democracy act又通唔通過到?

你講既行動 唔可以係遊行呢D大型活動 掩護進行?
點解唔發起一個 可以站響道德高點 吸引國際視線 既遊行
之後兄弟爬山 各自修行 做想做既事??

和平集會你地屌
遊行又屌送頭
開花又屌分散
罷工又屌
捐錢又屌
黎明行動又屌
投票又屌
搞工會又屌
嗌港獨又屌
唯獨你坐係屋企叫人衝 叫人偷襲POPO 唔屌
負評既咪出黎講下係咪坐係屋企念力抗共

黎明行動你地屌
罷工又屌
捐錢又屌
投票又屌
搞工會又屌
嗌港獨又屌
和平集會又屌太和平
遊行又屌冇用
和你SHOP又屌送頭
聖誕出黎又屌
開花又屌

你坐係屋企又唔撚屌
搵議員
唔係非常同意但覺得有討論價值
你講咩我都冇意見,但冇人工島就冇地起公屋
大家集意廣益
兄弟爬山
討論下覺得岩既就做
做做下WORK既自然有人跟
好過一D風向L 做乜都反對
有用post
琴晚突然之間多左好撚多啲小隊退出post
好唔尋常
風氣咁樣 唔抑制點得
樓主我極認同需要唔同主題既遊行
集民怨 指出對正苦政策既不滿
雖然呢個正苦百屌都唔會成材
不過都係好好既方式keep住抗爭溫度
亦唔會失焦
想幫你推 但麻煩改改個內文先
我唔想變害死手足既兇手
最後啲口號都會邊晒五大訴求
手足好珍貴
唔好再捉鬼

愛國愛黨
咪嚟香港

大人齊罷工
細路唔使衝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞