[外國撚入]多倫多黃色經濟圈地圖

91 回覆
123 Like 1 Dislike
多倫多D人好似大家都唔想同大家傾計,比較冷漠
係咪錯覺?
有冇巴打可以簡單形容吓加拿大白人的相處特色?
做得好
Cina PneumoNazi
幾時整個澳洲版
反中共黃色共榮圈
多倫多代表唔到加拿大
Agree
黃帶黃路激死小學生
多撚留名
Hwy 7 豐泰超級市場 FoodyMart Supermarket
Mainland Facial Recognition 可摸耳解釋下
近排見改咗名做鼎泰 係咪轉咗手?
不過好似都係嗰堆福建佬開
唔止中國人,早幾年好多都揀移民Saskatchewan做跳板,之後先移去大城市
公司有同事都係咁
多倫多人(基本上大部分大城市嘅人)比較冷漠係真。但係喺其他地方嘅加拿大人會比較友善,朝早見到面三唔識七都會say good morning or hello。

白人都有好多唔同類人。喺大城市(特別係住downtown) 嘅人會比較容易接受新事物同文化,而喺啲鄉郊地方嘅人可能會比較守舊,冇咁容易接受新文化,但係唔代表佢哋歧視你。我覺得最緊要係尊重佢哋嘅文化同生活習慣,佢哋都會尊重你。
DT得果兩間
係咪markham黃色經濟圈
幾年前讀high school 我有一個福建朋友佢話佢老豆好似係kennedy/steeles付近開鼎泰超市
飲酒
國際化
咁快啲罷食啦
佢地藍/港豬
Just started. 算係咁。

如果有料報可以直接聯絡 tohknews.ca

https://www.facebook.com/groups/448311912426477

tohk928@gmail.com
麻布好似係藍嘅
咁多藍㗎
可唔可以加埋呢間
佢啲嘢就幾好食嘅 不過今日棟個牌出嚟話"同舟共濟 明日義賣" 我就即刻隊都唔排喇

新之美餅店(Saint Germain Bakery)2月17日義賣籌款 送暖到中國捐助疫區
https://www.easyca.ca/archives/204903
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞