「討論」其實tg係咪不再安全?

187 回覆
320 Like 14 Dislike
仲有個都唔知係咪媒, 係咁叫人捐
抗爭半年駛300k 買裝搭的士
依家講到要按樓, 都唔知係我智力有問題定咩

樓主有提過有用,不過唔知用到咩程度
可能唔夠膠唔夠暗
之前連登有人講過邊part 出事
唔好亂講自己行踪
點睇都一開始果陣收人個標準闊到爆
狗在場都入得

有d tg公海組既都夠膽相認出去行動
外國一早有人質疑過tg安全性
一嚟佢個encryption algorithm係自己寫嘅而唔係用現有proven咗嘅algorithm
二嚟佢open source但係github上面嘅source code唔係最update
論安全嘅好似signal好過tg
up
我得一個疑惑,就係其實到底有冇用太空卡+唔同電話去聯絡?(仲要係太空卡ac係完全無同自己本身用嗰個有任何連繫)

如果好似上面啲巴絲咁推測,係由某一部電話洩漏出去,如果被捕嘅話/失聯,聯絡唔到嗰位朋友。只要棄咗張卡開新ac就好,應該唔會track到。

我只係想知,到底係咪有用唔同電話+太空卡聯絡?(知道有一機兩卡,嗰啲其實俾人捉到已經唔掂。呢個問題係解答tg安全問題,與閉路電視嗰堆證據無關)
cls
有時未必衰內鬼,而係衰係豬隊友,有1個on9已經好大鑊
出黎行 預左有呢日
簡單黎講,[係個海度遊冬泳時候就遊冬泳,唔好多口吐舊痰落個海度啊]

提到咁出面都重get唔到唯有各位祝各位巴絲好運
你條link錯架wo
diu係咩
但原post得呢條link
連del左嘅msg都有
估計tg冇加密group chat就咁save落手機,而就算del group chat msg,都可以用檔案恢復黎搵返
del msg應該仲要用防恢復app洗一次個storage
仲有搵個有加密group chat嘅apps喇,唔好再用tg
其實vpn唔太重要
因為本身你部電話連去tg server係加密左
isp只會見到你電話連左去tg 而見唔到內容(包括相)
如果Tg跪左,應該9成Group都會死。

同埋都反左俄羅斯一次,都唔差在反埋中國
咪撚再吹tg出賣你地啦

9成9係保安做得唔好
Push
簡單來講
Two step variation
Sim lock
VPN
只用單對單tg secret chat
太空卡,二手機
冇其他聯繫資料
重要野面對面講

手機被狗咬走就九成九收皮
要用自己暗號 蘋果 香蕉 橙
重點係被跟有cctv同你所有資料係手
呢樣真 btw有無post link可以俾我?想睇返巴打分析邊部分出事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞