《然後,就再沒有勇武了》

445 回覆
1650 Like 15 Dislike

切勿捉鬼
由班曱甴幫手攪野仲好啦,手足做少啲野又可以達到效果🤫
裝修唔需要捉,咪由佢囉
捉鬼嘅都未必係人。
哩個post勸人唔好捉鬼嘅語氣已經係最友善架啦,如果咁都重畀人鬧分化撚嘅話,香港人真係冇得救
你睇唔到唔代表冇,實際上1.1大撚把人捉鬼

唔好學廢老叻啦
捉鬼分幾個層次:
1. 冇喺現場純粹喺網上講。
話燒匯豐獅子嘅一定係黑警啦,
呢個唔係捉鬼,只不過係笑警察同埋幫示威者脫罪。
2. 又係現場而問佢哋係咪警察嘅
其實都係想了解翻件事
唔係警察嘅咪講唔係囉
3. 又喺現場而又嘗試真係捉鬼的, 應該唔太多. 而真係捉親嘅都好似係中咗警察.
4. 有啲人話捉鬼會搶咗勇武者嘅功勞。想要功勞又要蒙面?你蒙面就係唔想俾人知你係邊個。come on.
都係嗰句,自己驚嘅咪行開囉,捉咩鬼,捉唔中,捉左手足真係會好傷心
同意,鬼一齊搞事咪幾好,佢地既gear更advanced,造成既破壞又好大,慳返手足energy
其實示威者通常都係比較明事理,如果發現有些行跡可疑嘅人通常都一眼睇得穿。💁🏻‍♂️
香港人加油!
勝利屬於最堅忍的人!
#不捉鬼
【慎防中計 切勿捉鬼】

#唔好中計捉鬼,更加要阻止他人捉鬼。

1.#你係唔會捉中
坦白講,最熟悉前線行動模式嘅只會係前線,後排同和理非手足靠一知半解嘅認知,喺百萬人之中試圖捉鬼,#基本上係錯硬。

2.#捉鬼捉錯會累死人
成日講靜靜雞,就係因為前線手足要低調。你要驗明佢正身,就係逼佢喺鎂光燈下表白身份,到時曱甴搵到佢出嚟,#下一條浮屍嘅最大責任就喺你身上。

3.#捉鬼破壞互信
畀你懷疑嘅手足有幾無奈,有幾心灰意冷就唔多講。目前仲有好多跟唔上進度嘅和理非接受唔到勇武抗爭路線,隨時準備割蓆。你帶領佢捉鬼,佢就更加唔相信手足。記著:#互信係我地最大資產。

4.#喬裝本來就係奸計
曱甴就係睇準你地會捉鬼嘅心理,先會高調派出奸細。你一捉鬼,就係主動牽制前線手足,為曱甴增取時間。每個人崗位可能唔同,#但請唔好拖累手足。

5.#畀你捉成都無好處
區議會又好,遊行人數又好,已經話畀大家聽民意係唔會逆轉。你捉到曱甴扮示威者破壞,對大局嘅影響基本上係0。倒不如放任曱甴破壞,#一齊對中共造成輸出。

呢篇語氣比較嚴厲,因為捉鬼問題可以極為嚴重,隨時重演2014年情況,令抗爭陣營自我崩潰。

請多加分享,提醒你嘅親朋好友唔好中計,唔好捉鬼。
核爆都唔割

運動過咗咁多個月 幾時係和理非出場幾時
到勇武已經有晒默契架啦

遊行果日我到灣仔果時啱啱班綠狗徹 之前已經見勇武上晒 gear 衝上去

雖然今次唔可以整到幅100萬元旦遊行嘅完美圖片 但我相信 勇武手足一定知幾時先會做嘢 因為佢哋唔會帶比手足危險

唔會捉鬼 只會問一聲你係咪警察 如果佢唔認之後算唔算襲警呢?
通常捉鬼個啲都係年紀大啲嘅和理非
我地係裝修呀 我地係放火呀 怕咩認 全部都係我做既 又如何 驚西咩
好嘢,捉錯鬼影晒人相都係好事嚟

佢哋出晒樣拎走晒啲光環啦
pushhhhhhh
Push
咁點解1.1會捉錯咁多鬼?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞