「突發」中銀改用磚頭起外牆防護

217 回覆
409 Like 7 Dislike
銀行劫匪:屌你正呀喂!
石器時代升上青鍋時代囉喎。
用鈔票做柴火ge窯
化寶爐, 入面燒人民幣🤣
城堡時代
停電係因為著火而停?
政府AO 朋友教路:
封投訴信你係應該date 日期,自己set file number, serve 比業主(唔知業主可以查冊),c.c.屋宇署、路政署、地政署同消防處,仲有記得c.c. ICAC 同Ombudsman。

個佢道理好簡單,你單send 比一個部門無cc ,佢會覺得無緊要性,得我知你知懶懶閒。但去到ICAC 同Obundsman, follow up 慢d 有機會比人主動開file 查公職人員失當(BD, LD, HD 有責任主動調查呢啲unlawful / unauthorised structure, follow up 得差係失職)。

如果呢啲行開喺非大集團商場,大家可以查冊睇到邊個喺業主同有無按揭喺銀行,有嘅可以再serve 多封比mortgagee,提醒一下個landlord 。

係煩架啦,要花少少時間做。不過我哋要聽政府講絕對唔可以縱容違法行為,做良好公民。
又要俾多啲石去起
類似, 所以現時有D電鎖可以SET無電就無鎖
後門頂死真係含撚都唔掂, D客大堂想向有光方向撞玻璃走都無計
右下角個水印?咩人黎?
油塘(好似係) 呢間全玻璃
吊你老尾堂堂大國既國企銀行,挑衰撚到過街老鼠垃撚圾
errr點解無咗行動post
https://lih.kg/1803117
石墓咁款
大型印度薄餅爐
中銀有睇三隻小豬的故事
一語中的
屯門嗰間整咗磚牆好耐啦
360度全部都用磚頭包圍, 咁就最安全
唔好話比我聽過到防火條例
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞