【極詳細教學】特首我話事之體育界

218 回覆
49 Like 2 Dislike
推到黑警死全家
推到黑警死全家
推到黑警死全家
推到黑警死全家
推到黑警死全家
推到黑警死全家
推到黑警死全家
推到黑警死全家
推到黑警死全家
推到黑警死全家
正經野推5郁
好難將非即日ge post推上熱門

利申經驗之談,冇數據支持
Why no one push?
因為好多人:

1)覺得功能組別無勝選,做來都曬氣。

但區議會選舉前都無人想過可以拎八成五議席。六月十六日前都無人想過香港會有二百萬人遊行。

2)覺得參加功能組別=支持功能組別=阻礙雙普選。

參加功能組別是一種獲得權力的手段。和找美國制裁港共,或暴力抗爭一樣。手段和目的可以是不一致的。找美國制裁港共不是為了要美國統治香港;暴力抗爭也不是為了暴力治港。如果要說參加功能組別就是永續功能組別,咁同無腦藍絲無分別。

3)係熱狗

討論已完。
我哋唔係要真雙普選咩?
點解而家變咗爭選委去endorse呢個舊制度
要爭選委嘅當初做乜要美帝簽法案
目的一定是雙普選

乜都做。又遊行,又找美國簽,又暴動,又去選功能組別。

遊行可以俾到壓力政府。
找美國簽可以俾到壓力政府。
暴動可以俾到壓力政府。
選功能組別都可以可以俾到壓力政府。只要贏多四五個界別,2021特首選委就有601人,民主派可以做特首。只要贏多四五個界別,2020立法會功能組別就可以贏,就可以否決政府所有支出,包括黑警份糧。

參加功能組別是一種獲得權力的手段。和找美國制裁港共,或暴力抗爭一樣。手段和目的可以是不一致的。找美國制裁港共不是為了要美國統治香港;暴力抗爭也不是為了暴力治港。

其實你去投超區議席,你已經係endorse 左功能組別個制度。這個議會已經足夠不公義。不會因為你不參加而變得公義。
2016年:

社福界有10000人投票
教育界有60000人投票
會計界有20000人投票
醫學界有10000人投票

除非你能夠令立法會選舉唔能夠舉行(我超級贊成),否則你做唔做選民,功能組別都會被endorse 的。

既然係咁,點解唔選贏佢?要選贏,就要成立運動小組。
推到黑警死全家
推到黑警死全家
推到黑警死全家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞