[核彈冇人理]華盛頓報公開埋狗隊武力指引,仲新舊版都有,蘋果立場記者,不如攞住份野去狗謊會盤問狗隊啦

450 回覆
1395 Like 5 Dislike
pushpushpush
Push
問到佢邏輯撞車
推呢個方向
Push
推!
push
連登仔一早叫人杯葛個大話會 而家又叫人入返去問問題係咩玩法
講真 你入到去 佢都係玩你架啦 我都識答
ER SIR: 我無睇過個報導 我地一直有審視警員既武力使用 合情合理合法 完成符合國際標準
跟住就NEXT

又無得追問 佢尻答就算 記者可以點?
最正確既做法就係唔好再睇呢D垃圾大話會
721根本就係popo死穴
每一次都不斷提就岩
push
除咗呢篇資料外, 係咪仲有一篇又長又煩嘅報導? 想睇,有無link ?

btw, 我估警狗口咬嘅反應會係:

狗狗係會不定時按法律和實際需要,更新內部指引以乎合現實情況。不過指引都是提供前線狗隻一個參考作用,實際在電光火石之間要在乎狗隻自行判斷

如果有人認為前線狗有錯,可以去狗隻投訴科投訴。我哋會重視有關投訴,然後用公平公正嘅處理方法去幫你 close file 嘅,就如同其他投訴一樣咁 close file ,超公平。

不過退休狗狗朱經緯和暗角7狗其實自行判斷無錯㗎,所以狗署由始至終內部調查都無打算懲罰佢哋也唔認為佢哋有犯錯。狗隻只要係執法緊就唔應該會犯法。

北區醫院老伯被打其實都係大眾對於被制服和完全制服嘅定義理解有所不同。其實當時狗狗係採取必要手段執緊法,不過嘅然有人辭咗職唔係自己友,緊係可以祭旗交吓數啦。

嗱,我有用正式wording交功課㗎
今次根本係國際版監警會結果
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞