想買美股ETF, 有無好證券行介紹

89 回覆
12 Like 4 Dislike
匯港紙? 未試過咁做
匯美金 都要手續費 有冇補貼
冇 用Citi Priority匯啦
匯錢係銀行收,CS唔收,可以考慮用Citi Priority或以上,匯款唔駛錢
用ib唔想轉
佢fps 港錢入錢唔使手續貴
兌換又靚價
想問 冇bno係咪開唔到 cs 國際版 or td 國際版?
無聽講過但而家先開CS,可能會有較大阻滯,肯定好多人走去開
用特衰開左CS Int.
小弟最終選擇喺Firstrade 開戶口,
依家要滙錢到佢戶口,
請問大家我用中銀電匯到Firstrade,
當中中銀ebanking 問"代理行費用收取" 選擇"匯款人承擔" 抑或 "收款人承擔",
應選擇哪個呢?
佢附註話"匯款人承擔"的代理費一般比"收款人承擔"貴, 應揀"收款人承擔"嗎?
但我又諗"收款人承擔"可能Firstrade會喺我筆美金匯款中扣番我代理行費用.
哪是否應選擇"匯款人承擔", 因為有Firstrade有美金25元的電匯優惠補貼?
要攞補貼就當然揀"匯款人承擔"。
我只會擺筆錢喺Firstrade做中長綫投資,
所以唔打算成日匯走筆錢,
8 Securities 要月費唔啱我
FSM?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞