九龍灣二手車場

16 回覆
1 Like 4 Dislike
有冇二手車場推介

第一次去唔知有冇伏

唔該各位師兄師姐先
好難講有無伏好睇手神
個個唔睇好既audi,有朋友買左架4手玩左3年到依家都係換過一次軚,乜燈都無著過一次、日日飛屯公返工放工
同時都有人買2手toyota半年入廠2次
根本上都唔關數據事
反正架架都話自己車爽精神直版任驗架啦
咁又冇話車行好啲 定係私人好啲
唔該晒ching
完全無識睇車嘅朋友幫到手的話
相對黎講去大昌行易手車風險會較低
睇樓主想唔想煩
唔想煩學樓上講睇你好唔好彩
見到唔少人都無咩伏的車行
係貴啲

如果有心想玩車
我覺得做少少功課約私人二手車仲好
唔係話無伏
但中左伏多數都學到野
呢啲學費遲早要比
私盤>車行

買車行車睇彩數,有啲問題靠驗係搵唔到出嚟,要揸落先知
有fd 早幾個月用5皮喺28car買咗部寶馬車仔,返黎整咗差唔多兩皮
我早幾個月喺九展執到部5皮嘅 SUV,乜都唔駛整
二手車睇彩數
其實整唔整呢啲又係睇自己
你話你朋友整兩皮,可能係換油都三四千,四條胎都幾千起,電夠期可能又順便換埋

自己安心姐
的確係,其實每次換車後波箱油偈油火咀都會全換,部 SUV 都唔例外。部SUV 其實都係喺 28car 睇到,約睇車嗰刻先知係九展車行。

不過老實講,樓主唔識車又唔想煩又有多少少筆直嘅話,去睇下大昌/仁乎嗰d 二手車會安心過九展嗰d...
巴打你唔可以係度講呢啲嘢㗎

VAG group 一定係每 5000公里換波箱嫁

我都係原廠買左官方二手車

激低咪但揸落就有怪聲,冇著燈但原廠都換曬零件俾我

我就差唔多日日揸,揸左半年先開始覺得架車順,車真係揸多啲先冇咁易壞
我覺得換消耗品個啲唔算係「整」
因為audi 可以係tiptronic甚至係multitronic囉
同埋有啲人個concept好得意,係專登去換去整嘅先計,定期check車保養順便做埋嘅嘢就唔計
3年淨係換軚,講你都唔撚信啦
你要唔著燈好易架,驗到偈有問題,喺佢著燈就處理好,咁咪唔會著燈囉
問題係咁樣算唔算冇整過,就見仁見智喇
搵人上架睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞