「寧願全世界知我係手足,都唔願意俾人話係鬼。」

845 回覆
3599 Like 43 Dislike
「寧願全世界知我係手足,都唔願意俾人話係鬼。」

平安夜前夕,18歲大埔槍擊案手足上庭前,交低咗依句心聲俾香港人。

大埔手足,我能力有限,只能夠代為轉達,還你一個清白身分作為聖誕禮物。

係,即使公開身分有風險,手足依然想香港人還佢清白。

14年,戴口罩係鬼。
19年7月,衝立法會係鬼。
19年8月,有同隊記號係鬼。
19年9月,用火魔法係鬼。
19年10月,裝修係鬼。
19年12月,有槍魔法係鬼。

歷史一再重演。
假如香港人對「核爆都唔割」依句說話有真正覺悟,手足就無需要為咗一償卑微心願,冒險傳達口訊。

過去半年,我地將 ”Be water” 掛在口邊,隨咗用作臨陣散水口號,思維上都要be water,海納百川。每當先驅嘗試以新方式破局,唔好再第一反應就話係鬼,變相割!

貫徹執行「核爆都唔割」原則 ,就係一份對你自己、對所有手足、對各戰線、對大局嘅最佳聖誕禮物。

唔好再令任何手足冒險講「寧願全世界知我係手足,都唔願意俾人話係鬼。」,好嗎?

願平安終歸香港,聖誕快樂。

Credit: Siuyi

光復香港 時間革命
寧化飛灰 不作浮塵
上善若水 齊上齊落
依家真係連文宣都要開花, 靠區議員就大鑊啦! 仲要等出年?

[行動]唔好以為過咗1月1號就周圍都有連儂牆—文宣都要開花! A4 size label 周圍貼! (更新)
https://lih.kg/1797038
真 推
推 手足唔係condom
我愛攬炒
你唔係鬼
「點解要衝出黎幫手足認」
我愛手足
永遠支持
Merry Christmas 炒巴
同某幾個 下下所有行動就屌人送頭 鬼 嘅ac講
攬炒巴 merry christmas!!!!
愈黎愈少人平時帶口罩
我地先係呢場運動既大多數
我地唔係要隱藏自己
而係要將呢場運動變成一個體系
就好似真香港人咁既dna傳落去 世世代代
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞