[年經] 暗瘡皮膚醫生推介 A酸

53 回覆
23 Like 0 Dislike
是咁的 小弟生左暗瘡都好多年
2,3年前食過a酸
食到中途唔夠錢比無再去睇
結果又生返出黎
而家想再搵d 唔貴既又會開a酸既皮膚科醫生
我睇返以前舊post 都ok舊
然後d價錢 以而家物價高漲黎講
應該都更新哂
所以小弟想係呢度收集大家既意見
一齊分享下大家睇開咩醫生同邊D醫生好好人
希望大家都快D靚靚仔仔
唔洗做暗瘡撚

以下係以前舊POST D 人既整合
但係無講價錢
如果有巴絲而家有睇開既
歡迎分享返自己幾多錢睇同睇邊個
等大家都可以一齊解決暗瘡問題

1. 沈祖明醫生
醫法: 一位極度唔主張內服既醫生, 主要用藥膏+佢推介既護膏品治療
感想: 好處係平, 唔內服小傷身, 不過睇網上評價成效較慢, 但高登好多人睇佢
另外真係好難book, 打過去新症要等幾個月, 到時等到爛哂都唔知點
價錢: 好似$500 一個月到

2. 史泰祖醫生
醫法: 好似抗生素, a酸乜都有
感想: 出名, 好多人話佢唔拖症, 但個個評價都係好貴, 打過去問診金都$800, 另外網上有指如果係開a酸, 會$50粒, 有人一日食兩次就$100一日…(不過我好少聽a酸要食一日2粒, 唔知佢食幾多)
另外, 有巴打提出感覺佢醫暗瘡麻麻, 具體唔知
價錢: 診金$800 + 藥錢另計, 估計2千幾3千

3. 黃國安醫生
醫法: 抗生素, a酸乜都有, 亦都有可以開哂成set 洗面, toner, lotion 比你
感想: 網上都好出名, 最多人成日提係好多明星都睇佢, 另外本post內都有唔少巴打睇過讚佢, 但同樣都係指好貴, 但開靚藥廠出品
價錢: 搵舊post見過人話 抗生素千幾, a酸2千五或以上, 有巴打睇過親身講返$2500一個月到

4. 李祖祺醫生

醫法: 好似主要係抗生素
感想: 有人指佢並非皮膚專科醫生, 唔知真唔真 ,
網上d人評好抵, 幾百蚊一次, 不過唔知一個月睇幾多次
但個個都話睇完就會叫你去對面佢老婆開既護膚品店買成set 野, 每set $700~800到
另外佢無得預約, 次次都有排等, d人仲話佢1~2分鐘趕你出黎
價錢: 幾百蚊一次 (一個月唔知睇幾多次)

5. 黃錫明醫生
醫法: 好似內服外用都有
感想: 最出名就係排得耐, 無得預約, 次次預等個幾兩個鐘, 但好多人都話幾好, 今次都有幾位巴打睇過佢,
亦有人指出佢並非 皮膚專科醫生, 但咁多人等個幾兩個鐘都肯等, 應該都有原因
價錢: 好似$500蚊~$900一星期藥都有人講過

6. 陸宏隆醫生
醫法: 其實無咩人提, 所以唔知
感想: 最出名係因為佢係東方有專欄解答皮膚問題
價錢: 唔知

7. 陳榮杰醫生
醫法: 好多時開a酸
感想: 多人提佢係因為開a酸黎講好似比較平, 個個都講得出佢一粒a酸幾錢, 明碼實價
唔同mg唔同價, 大約$20 ~ $40
價錢: 估算一個月千零蚊

8. 方慶生醫生
醫法: 抗生素, a酸乜都有, 詳細可參考本人第一頁既經驗
感想: 呢位係本人睇過, 本身已經好出名, 當時食a酸醫好左我, 你問佢野都會詳細答你, 但佢比我感覺係唔願主動同你講, 總之信佢就得
出唔哂

8. 方慶生醫生
醫法: 抗生素, a酸乜都有, 詳細可參考本人第一頁既經驗
感想: 呢位係本人睇過, 本身已經好出名, 當時食a酸醫好左我, 你問佢野都會詳細答你, 但佢比我感覺係唔願主動同你講, 總之信佢就得
但比我感覺有醫德, 學生睇暗瘡會免診金, 藥錢都算公道, 當時佢開藥膏比我係成支買, 仲平過自己去藥房買
價錢: 當時學生免診金, 剩藥食a酸$1400一個月, 診金約$1000 (呢個亦都係我想搵其他醫生試下既原因)

9. 荃灣葉祺x
醫法: 好多人睇過都係食A酸
感想: 今次都有幾位提過, 多人提佢會幫人仔細檢查, 亦都有絲下提過食a酸既話, 佢會定期幫人抽血驗肝(另外收費)
價錢: 有絲打記得$500一個月 (sorry 無惡意, 但開a酸黎講唔似咁平), 另有人睇過記得$2000一個月到
希望大家比個正評 等多D暗瘡人士可以睇到
連登個個都好靚仔,邊有暗瘡
連登個個都好靚仔,邊有暗瘡

我好認真
無人想認真討論?
巴打之前睇方醫生食咗幾耐a 酸樂返?
爆發期幾耐度?
同求 近排又生返
中期個陣我睇沈祖明,ok

好返7788用錯野去到超嚴重

就搵黃國安了

就搵黃國安了

你睇黃國安幾錢
聽講都要二千幾三千
窮學生負擔唔起
其實一個月貴唔貴
除左睇佢診金貴唔貴
講緊既係佢開每粒藥既錢同你每日食幾多ng a酸。
以我自己為例,初頭食20mg /一日
每粒20mg藥就30蚊
四星期藥就要28日x30蚊粒=840蚊,另加診金及其他藥膏費。

但如果係嚴重既人,食食下就每日要食既份會愈來愈高,可以係一日食40-60mg不等,所以每個人既準則都好唔同,一般正常一個月可以由一千至三千不等,主要係睇你每日食既份量為多少。

所以如果講緊你一日需食50mg為例,
四星期就要$2100另加診金及其他藥膏錢

就搵黃國安了

你睇黃國安幾錢
聽講都要二千幾三千
窮學生負擔唔起

我覺得你睇得皮膚

最在乎既都係好唔好得返

我個陣都捱左好一段時間
其實一個月貴唔貴
除左睇佢診金貴唔貴
每粒20mg藥就30蚊
四星期藥就要28日x30蚊粒=840蚊,另加診金及其他藥膏費。

但如果係嚴重既人,食食下就每日要食既份會愈來愈高,可以係一日食40-60mg不等,所以每個人既準則都好唔同,一般正常一個月可以由一千至三千不等,主要係睇你每日食既份量為多少。

可以講下係邊到睇嗎 每20mg既價錢我都接受到

就搵黃國安了

你睇黃國安幾錢
聽講都要二千幾三千
窮學生負擔唔起

我覺得你睇得皮膚

最在乎既都係好唔好得返

我個陣都捱左好一段時間

捱左幾耐?
我食緊3個月仲爆緊
其實一個月貴唔貴
除左睇佢診金貴唔貴
每粒20mg藥就30蚊

可以講下係邊到睇嗎 每20mg既價錢我都接受到

柴灣,姓朱既
想食多次a酸 食左一個療程 完藥後每日都爆幾粒細瘡
有無人知a酸長期隔2,3日咁食好唔好 驚食完又唔好又晒錢
食緊第6日,1日2粒,30mg

$160 1 個月
食緊第6日,1日2粒,30mg

$160 1 個月

利申:外國撚
食a酸好傷 食到個人勁乾
睇緊7 mk陳
千5 15日藥 一個月要3千
抗生素+a酸
我之前睇完mk chan食左6個月多小小
過左半年到就覆發
佢又貴 我決定搵上面巴打講果位醫生
想問各位搽個隻a酸點睇
邊個醫生都無所謂?
你唔係講左陳榮杰醫生最平咩
其實暗瘡講到尾就係腸胃問題,姐係飲食唔節制
俾左咁錢,好完又爆番,冇咩意思
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞