黃店就頂唔住喇!被捕手足爸爸黃店被割蓆,得返3成生意!

1141 回覆
3157 Like 30 Dislike
推。啲迷你花牌可唔可以加上“五大訴求,缺一不可”,“齊上齊落”啲口號
[不服來辯]港獨撚更加要支持立會同特首選委過半
https://lih.kg/1795285
新•文青手作工藝,你like左未呢
Pudh
做好自己嘅公民責任先啦,唔好講一套做一套。其後先再諗辦法去補償,一味以改善做藉口,但基本公民責任都未做好,根本毫無說服力。

做人父母,理應身教,做人老師,理應身教,作為更早踏入社會嘅一群,係咪更加以身作則呢?
------

香港獨立 唯一出路
推 唔會放棄每一個手足

養得起咁多中資 賣港藍店企業 去撐狗
養唔起自己人?
依個並不是要求,依個係責任。
要求係我希望你去做或唔做,責任係你應該要做。

在於我自己嘅責任,我當然會做。

相反,連責任都要要求先去做,其實只係不斷逃避個人問題。

所以先話如果社會上眾人都負上自己應該要做嘅責任,咁咪有條件去要求人地唔好做囉。
訂個花牌送去禮賓府都好
責任嘅野唔係在於你有冇能力,係就算你冇能力都必需要負。

正如你借錢,就有責任去還錢,哪怕你唔夠錢,你都諗辦法去還。

[隨筆新詩]黎明前 光復後
https://lih.kg/1789990
自己只會務求做好自己做到嘅事。
盡唔盡責就由傍人評價啦。

好似警察咁,佢地自我感覺良好,但好多人都認為佢地係唔盡責嘅一群。
藍色經濟圈靜靜地發功
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞