[轉載]共產黨網軍係12月中狂開新Twitter a/c 同偷舊 a/c

15 回覆
13 Like 0 Dislike
我用佢哋啲 hashtag推標 一睇就見到 9 成啲 Tweet推文 都係大陸網軍。
一日幾百個我 Report檢舉 唔完啊。請大家幫手 Report。

教學如下:
1) 用以下 hashtag推標 去搵 tweet發推文 個啲人嘅嘅 a/c
#暴徒废青
#暴徒廢青
#严惩暴徒
#打曱甴
#曱甴
#香港暴徒
#香港 #暴徒
#港独
#废青
#守护香港
#守護香港
#撐警行動

#黃師
#黃社工
#禁止蒙面
#止暴制亂
#止爆制乱
#黄尸毒师
#黃媒
#鐵腕治暴

#豐碩成果
#香港民生

#救救香港
#熱愛香港
#香港警察
#香港警察加油
#香港暴動
#香港暴徒
#香港黑記
#香港洗腦
#香港政棍

2) 注意開戶日期 (Joined),近嘅就先懷疑,由下一部確認。
a) 8成以上嘅舊戶口係作假,好多係喺近兩個月先第一個 tweet推文
用 from:username since:YYYY-MM-DD until:YYYY-MM-DD 有開戶日期起搵頭 Post
b) 過到呢關仲要睇啲舊 tweet 有冇斷片咗幾年。幾年前啲舊 tweet 全部唔係中英日文嘅代表個a/c係偷返嚟。
c) 要留意舊 tweet 内容。有啲係機械性嘅廢話,原來係啲 SEO farm 戶口,互相呃 follow
d) 短時間 follow跟隨 好多人嘅係棋子 a/c
e) 短時間好多 follower跟隨者 嘅係夾定。尤其係啲 tweet 冇乜人 retweet 或 like 就有 follower 好大機會係做假
f) 有啲會係頭嗰幾個 tweet 寫啲無關痛癢嘅嘢,等你以爲佢哋有好好地用,但係全部都係抄相同嗰幾張山水畫。
g) 有啲會自己 reply回覆 自己個 tweet推文 做假流量。

3) 睇得多會發現佢哋啲内容一𨶙樣(唔係retweet)。
a) 話打曱甴嘅 檢舉 「謾罵/攻擊性」 "tweets are abusive or hateful/being disrespectful"。
b) 一大堆同個 推文tweet 無關嘅 hashtag推標 檢舉 「垃圾/推標」 spam/hashtag
c) 自己 reply 自己個 tweet 做假流量 檢舉 「垃圾/回覆-轉推-喜歡功能」 "spam/reply-retweet-like"
d) 偷 戶口 檢舉 「帳戶可能遭到非法入侵」 "It appears their account is hacked"
e) 其它嘅就 檢舉 「垃圾/其它」 "spam/it's something else"

Report 還 report, 有啲係真嘅小粉紅同新移民,睇佢哋舊 tweet 知道唔係出蠱惑嘅請齋 block 唔好亂 report!唔好破壞自己twitter戶口嘅聲譽,同埋*尊重言論自由*。

因爲數量太多,report完即block就唔會撞返重復。

原post

共產黨網軍係12月中狂開新Twitter a/c 同偷舊 a/c
https://lih.kg/1793218
希望twitter 做野,之前都ban 咗一大堆accounts
直接 send email 去 twitter 會唔會快 d
嘩 推呀 打5毛呀
比人禁完
又開過新a/c 攪過

利用自由制度
攪亂自由社會

應禁止大陸的網絡連結
自由是相向

大陸不開放網絡
自由社會理應拒絕
用 #CCP_is_terrorist! 用 China 當係 CCP 就中晒共產黨潛移默化,特登搞到大家黨國不分,俾共產黨脅持13億人做盾牌。
push
Twitter要有人投訴先至做嘢。之前佢哋純粹係block大陸嘅IP,而家共產黨啲網軍學識就算國家開牆俾佢哋開工都要用VPN扮喺國外,所以要靠人手。

我日日 report 好多。淨係一個人report唔得,自然有好多人用 hashtag/retweet 搵到班網軍去 report 嘅話 twitter 就睇到做嘢。

有好多我哋之前多人 report 嘅 a/c 冇幾耐就 flag 咗變成 temporarily suspended。
不過殺之不盡 見到一定report 喇
佢地主打外國新聞網多
大陸所有嘢都係單向侵侵先至會插佢。全部都係惡霸,打茅波,搵人笨。

就算散佈流料唔成共,佢哋搞到成個twitter都係垃圾,等於費咗個 twitter, 變相封香港美國口。

而家喺度抱怨冇用,我已經 report 唔少。努力中。請大家幫忙
啱!見到有英文/日文嘅可疑 hashtag 請分享。其實睇佢哋 a/c retweet 邊嗰就知道佢哋個圈。我以前都係咁搵,而家發現 hashtag 有効率啲。

冇時間搵嘅話可以幫嗰 Telegram group report
https://t.me/wumaogaikyutkeoi
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞