黃藍—-戲院篇

412 回覆
1391 Like 20 Dislike
上面分析咗 唔藍但未必好黃
Cinema City老闆係黃百鳴一早就知,但係前幾日睇《返校》,佢好似場次最多(一日有10+場), 就唔到時間之下去咗朗豪坊睇
有啲掛住豪華戲院
百老匯藍架
之前上咗套我和我的祖國
又唔上返校
不過佢好似一開頭就有返校喎
資料補充:

Lumen: 雖然係獨立戲院,一般安全d,但上面有人指出係大陸公司owned

CGV:韓國founder,但上面有前員工指出都係大陸公司own同管理,唔好去!!

星影匯:屬於合和,主席胡應湘早於2003/4已話用遊行方式爭取普選係暴民政治(黑人問號),藍到黑,唔好去

寶石戲院:韓國CJ營運,未知有無其他公司代理

華懋:有人指出管理處藍到黑,不過得一間戲院,如非必要可以唔去

UA:有人指出員工絕大部分黃,但其他收購問題就不得而知了

呢個post唔係要限制大家選擇,亦唔需要100%潔癖,會好辛苦,只係一個guide,睇睇大家意見再決定,畢竟好似我自己咁幾乎大部分戲同電影節都會睇,留意清楚都好
p
ua不了呃人手續費
索性以後都唔去戲院睇戲
至於邊d黃藍,真係無絕對的黃管理層/公司,畢竟乞立到而家,都係d企業/大(娛樂)公司嘅附屬品
置頂咗,呢個屬於韓國CJ但係唔知有無其他公司代理,可以觀察下先
點會有管理層係黃,大部分都藍架啦,不過我諗好多做前線下層嘅都黃,可以罷但唔好搞尻啲細嘅,好慘
iSquare變左英皇
幫推

唔好意思 謝一謝位

和理非 手足 家長 學生都請入黎

tg 支足channel
https://t.me/materials201920
Push
黃就一定唔會啦 人地也無支持藍
不過整體既品味係最好 加上管理同個會員制都ok
員工黃,老細藍
好多公司都係咁
broadway唔上返校好令人失望
全間上下職員都黃可能得香港藝術中心古天樂電影院
古生大力支持香港電影,藝術中心職員之前俾人入去避tear gas,放映嘅戲通常係藝術電影或者本土公司高登先嘅戲
Ok la
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞