馬鞍山有學校舉行陸運會,多架警車進入搜查

849 回覆
412 Like 33 Dislike
唔係 係我地學生一出去嘅時候過咗兩三分鐘就已經有狗車 同埋個到除咗搭車真係唔會有咩咩街坊出現 仲有呢排馬鞍山附近啲中學都有運動會 邊有咁多巧合會係撞正我地呢間放個陣先有人投訴有好多人聚集
李老眉係正宗耶閪嚟,成日歇斯底里發作
低form嗰時有次上佢堂
有個坐前排嘅同學想靜靜雞做其他科嘅作業
結果條耶閪一手攞起本作業由中軸往下撕開一半
然後丟返去同學張枱度
仲覺得自己好撚威咁講"我唔完全撕到落底係畀個機會你"
入濕鳩福音營嗰陣就喺咁想度我入教
好彩我嗰時戇鳩鳩成嚿飯乜都唔識先無入邪教
仲有次唔記得咩因由
同另外兩三個同學加佢兩公婆一齊上恆安商場頂樓茶記食lunch
嗰餐就佢老公找數嘅,食完佢本人都無開口問返我哋湊數
結果李老眉就私底下逐個同我哋講話要找返數畀佢老公
由嗰時開始我就開始知道耶撚/閪到底係點樣嘅生物嚟
係5.啊 今次班狗無乜嘢 相反啲老師就真係....
啲老師都唔知情 係得嗰個盧姓老師知
仆街
推!
推!
阿彭算係咁,佢係啲醒目走精面型嘅老師嚟
老實講好多學校校政都好腐敗
如果走精面做醒目仔之餘都仲可以睇住學生需要嘅話
就唔好太過強求啲乜
我聽過佢唔少暗啞底幫學生嘅嘢
例如中五畢業想retake嘅,佢會幫手搵教科書畀學生
有學生財困,佢會墊住啲畀學生
教學上都算有心機
最出名應該係用廣東話加現代terms嘅notes教世史

BTW有無人知道庸材袁時代
嗰對不斷舉牌喺門口抗議無得升中六七嘅父女最後點?
訓導話自己冇報 你信唔信 我就唔信了 呢排的確好多間都運動會
試過上佢堂心情唔好亂9咁屌學生
不過大部分時間都正正常常嘅
佢係習慣左出街要有狗帶拉住
有冇多些相
依家個Title好似係助理校長
唔一定 可以係街坊班藍廢老
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞