上飛機可唔可以用藍牙耳機?

201 回覆
14 Like 258 Dislike
21世紀喇
仲信埋呢啲上世紀產物
我係比人叫完熄機就全程唔用個啲人黎
之前睇過有一單空難 就係因為個燈膽
可以,不過每個人一生只可以用一次
個關聯性
6月飛uo升降嗰陣唔比用
個次手機開左以為冇人知,點知條空姐走過黎叫我熄左個藍牙佢
cell phone signals specifically those in the 800-900 MHz range, did intefere with unshielded cockpit instrumentation. Because older aircraft with unshielded wiring can be affected, and because of the possible problems that may arise by having many airborne cell phones “seeing” multiple cell phone towers, the FCC (via enforcement through the FAA) still deems it best to err on the safe side and prohibit the use of cell phones while airborne.
有次個機長開廣播話天氣太差叫人所有電話等都要熄, flight mode 同藍芽都唔得
果次係英航a32n
因航有wifi既機可用
咪on9啦你

睇返黑盒咪知囉
點解毒撚同空姐可以一齊出現?!
升降不嬲唔得,始終嗰個時間最忌干擾,有啲升降時候既空難都係因為同tower溝通上錯一個字就出事
都唔會有罪啦,你有冇見過死人比人告呀
搭因航同港龍都冇話要熄
一生人只可以用一次
試過無問題
啱,呢啲係連燈核心精神
痴線 上次搭飛機用4g上網都冇事
藍牙邊會有試
幾千萬既飛機咁撚兒嬉咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞