放蛇直擊!$800賣有味鞋墊即場除 搵快錢港女:唔覺得有問題

280 回覆
74 Like 216 Dislike
聖誕節普天同慶,市民也願意花費慶祝,所以在聖誕前夕會有不少人以另類方法搵快錢。

本刊發現,近日無論是在IG等社交平台,又或者網上討論區,都突然多了很多港女開post,講到明可以出售二手內褲,胸圍同絲襪等,標榜有漬有味,十分變態,以吸引一班有特殊癖好的男客人。

記者假扮客人經過多次聯絡,終於約到一名出售二手貼身用品的港女見面交收,她賣的,是二手鞋墊,盛惠800元。

Rinky報稱是21歲,是一名售貨員,兼職賣二手貼身物品,也會做兼職女朋友,出國做伴遊等,為了賺多點她願意當面交收。

港女出售二手貼身衣物,其實十多年前已出現,以前主要在網上討論區開post搵客,而近年就多數在IG、TG等社交平台,上載二手內衣褲照片做生意

由於這種生意,多數是客人入數後,物主再郵寄二手貼身衣物,所以客人和物主一般不會見面,不少港女覺得不用拋頭露面,而且又不用什麼成本,所以愈來愈多女孩子願意做這種偏門交易,當中甚至有OL和學生妹

尤其是在一些大節日前夕,會有更多少女開post賣呢樣野,可能她們都覺得,這是比較安全的搵快錢途徑。

本週一晚,記者跟Rinky相約在尖沙咀山林道會見,她透露反送中前月薪也有萬多元,經濟不景氣下,現在只剩下四位數字收入,所以便在其他地方賺錢。

她推介指鞋墊穿了近半年,更即時當面除脫下給記者。
800有味底褲都買到啦
真係唔覺有咩問題
好爽冇本生利
條女咁既樣
正如我將自己二手底褲放上網賣一萬蚊都無問題架
只係無人買咋嘛
以為白粉
中學睇返篇新聞,有個鬼佬儲咗四十年痰擺上Ebay賣

鞋,好合理
點解我唔係女人
好變態

即場除有得驗貨, 合理

佢話全新但即場除俾你就話仆街姐
咁嘅心態遲早做雞都有可能
條女好似好豬
幻想下對方係男人著女人底褲,唔需要見面鬼知咩,最近莫財可以一試
奇怪的價值觀.

.
唔見面嘅賣方 會唔會係麻甩佬嚟㗎
「手要與其他人打好關係,不可以做得太差,有時候也會花時間與其他少女聯誼一下,交流感情,令人覺得我們其實也很友善,當然也要與男生聊天,交流感情。另外亦可以看見我做了一些圖畫,都是要花時間去製作的。我希望可以與其他人更容易溝通,一說便會明白。」

呢段乜撚嘢嚟
成日覺得呢d係d麻甩佬同肥婆著完賣 要玩就玩自己條女架啦
男人都可以扮女人賣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞