最強5大漫畫門將

92 回覆
0 Like 0 Dislike
不如講下林源三定健威勁d 啦

健威轉踢前峰
婚紗小天使個男主角
婚紗小天使個男主角

你唔講都唔記得呢套野有男主角
涉澤克朗 (whistle 哨聲晌起)

呢套都好熱血

風祭將最後
其實梅拿定林源三勁的?

梅拿對巴西畀人屌打
利申:無睇最新果D

5-0果場無出梅拿同史奈達

自膠一野先 真係好耐無追了…但源三同梅拿揀一應該揀源三﹖

問番朋友話最新梅拿受傷佢師傅用酒消毒﹖

巴西個沙里拿斯 聽聞禁區內接實雷獸射球

因為有人同佢練姐
閃電十一人踢出宇宙果度明明擺外星人
我知道足球小將果班一定屈機…不過都係要加番其他漫畫門將…

排名不分先後:
1. 若林源三 (足球小將) - 唔洗講啦
2. 白石健二(足球風雲) - 空翻救波
3. 末次浩一郎(我們的足球場) - 反應極快
4. 火場群次(門將教練) - 斷手守龍
5. 阿呆 / 小新(蠟筆小新) - 一個鼻水救波,一個符碌一世

睇得唔多,漏左唔好屌,歡迎討論(都想睇下有好門將既漫畫)
利申:最愛黃金之右手希林狄

救十二碼撳住響門柱度
其實梅拿定林源三勁的?

梅拿對巴西畀人屌打
利申:無睇最新果D

5-0果場無出梅拿同史奈達

自膠一野先 真係好耐無追了…但源三同梅拿揀一應該揀源三﹖

問番朋友話最新梅拿受傷佢師傅用酒消毒﹖

巴西個沙里拿斯 聽聞禁區內接實雷獸射球

因為有人同佢練姐

應該禁區外,跟住辛坦拿又係禁區外射展翅射球但都俾林源三撲到,所以證明唔到沙里拿斯勁過林源三,但之後係禁區內仲要窄角度俾戴志偉二段倒掛入撚左
足球風雲真係好好睇!
又有邊個估到個作者竟然係女人丫,咁先勁…
林源三好似都覺得梅拿先係最top

梅拿 > 源三 > 巴西佬 > 希林狄 > 健威 > 森崎 > 中西
閃電十一人 圓堂守

呢套野D人物根本係屌打所有動漫人物咁滯
足球小將只係超現實佢地直情玩埋超能力點會夠佢地玩

上埋太空
不如講下林源三定健威勁d 啦

守龍黎講源三,前鋒黎講可能健威

梅拿 > 源三 > 巴西佬 > 希林狄 > 健威 > 森崎 > 中西

無左墨西哥佬既

無左墨西哥佬既

唔記得左
末次浩一郎心理質素贏晒
森崎
中學後唔計泰國果場
基本上個波射得中龍都有波入
但佢竟然仲留得低
閃電十一人踢波踢到又噴火又出超能力就收皮啦
足球風雲真係好好睇!
又有邊個估到個作者竟然係女人丫,咁先勁…

義肢龍門
小兒麻痺射手果套
森崎
中學後唔計泰國果場
但佢竟然仲留得低

最初志水隊個龍, 都應該好過森崎
森崎
中學後唔計泰國果場
但佢竟然仲留得低

我諗成隊日本隊除左樑仔應該冇人入唔到森崎波
足球騎士李秋俊

漫畫睇到佢代表返泡菜好型,點知之後個apps唔知做乜收左皮,我都無睇落去
想問係咪仲畫緊?
其實點解歐陽健威叫歐陽健威?
其實點解歐陽健威叫歐陽健威?

好多喎
戴翅偉 麥泰來 林源三

反而奇怪點解當時小志強姓小既呢
森崎
中學後唔計泰國果場
但佢竟然仲留得低

我諗成隊日本隊除左樑仔應該冇人入唔到森崎波

森崎都救過早田嘅剃刀射球架,雖然有志偉教路
有畫出黎嘅比賽而森崎又clean sheet應該係得中三果陣東一隊同花輪隊之間嗰一場
我們的足球場始終係我覺得最好睇嘅足球漫畫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞