近景魔術黎講 劉謙>Shin Lim>甄澤權

28 回覆
0 Like 12 Dislike
同唔同意?
洪金寶呢
梗係Harry哥哥
電視魔術係咁架啦
唔撚係咁講下嘛,一個魔術師,識玩咁多魔術,呢樣變唔到咪變第二樣囉,就算真係失手穿崩都唔怪你,但係呢個所謂魔術擺明呃鳩人,要夾硬做媒變出黎? 用真正魔術手段做唔到,只有做媒先變到嘅話呢個連魔術都唔係,一個唔係玩魔術嘅人憑乜野叫自己魔術師?
因為玩做媒電視魔術就屌 咁講David Copperfield Criss Angel都係垃圾啦
魔術最好係睇近景魔術 電視魔術不嬲用運鏡fake 9觀眾架啦
變走自由神像靠就位, david copperfield 正垃圾
你都係唔撚明個問題係邊度,例如 David Copperfield變走自由神像、穿長城、變走飛機都係電視魔術,係現場睇好可能見到穿崩,但係佢呢幾個魔術係有魔術技巧同祕密係入面,唔係求其一條友用個鏡頭同後期幫手都做到,你要了解背後嘅祕密先做到,咁先係真正嘅魔術
係呀,變成自由神像靠就位,咁有幾多個魔術師做到? 對比返上面搵人做媒變杯麵,普通人都做到,見唔見到分別?
劉謙嬴過FISM 根本唔撚係同一個層次
近景魔術係要由參與者角度出發而又唔穿煲
要靠電視就位就唔撚柒係近景魔術啦on9
同埋criss angel真係垃圾嚟
你知唔知邊個shin lim
冇錯,Cross angel只勁在型象同包裝
冇update唔知原來佢都嬴咗sor不過佢都唔係嬴近景
Shin Lim 明明專業級數,都上AGT同班細蚊仔爭嗰一百萬。其實好cheap好無恥。
1m USD.....師兄身家應該幾十億起跳
仲可以另自己多D人識,出SHOW個價都叫高D啦
認真?
唔算好專業囉 變極都係啤牌。手法又易睇通 唔明點解贏到咁多champion

人地講緊best sleight of hand card magician
有幾易睇通 不如你教下我dream act點變
巴打中point就係普通人就算知道手法都好難copy,咁先係專業魔術師表演既魔術。
呀豬呀狗識睇咩你估真係 職業道德都唔識 點會講你知呀
一句易睇通個個都識講啦 人地fism winner 又fool左兩次penn amd teller 俾你講到普通料咁
你咁講劉謙一樣大把野睇得穿啦 你講曬
你自己同自己討論啦開post把撚咩屌你老味
唔夠人叻發爛炸?
做梅又要同你講咩 fool 唔到我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞