有村架純 (3) 2020冬《如花束一樣地愛戀過》|香港人報仇

1001 回覆
12 Like 9 Dislike
一放頭髮落黎
第一集我覺得幾好睇,好一貫是枝裕和既風格
第二集個劇情好老土 完全無劇力
我覺得ok呀,只係太短
同埋我就係鍾意佢面大都有自信
唔會次次出嚟都特登拎頭髮遮
利申 大面絲

有時真係唔鍾意其他人係唔係都一張圖飛埋嚟笑佢面大
或者因為佢面大就蓋過咗所以其他嘢 變咗剩係笑佢塊面好大
雖然面大係事實嚟 但係仲有其他地方令我鍾意呢個人 而呢啲嘢係比佢塊面大唔大更加重要
可能人地未必會明 但面大呢啲係天生嘅 唔係話後天努力可以改變到嘅嘢 唔係佢嘅錯嚟
點解成日都要針住嚟講呢

我都明白入得娛樂圈肯定會比人評頭品足
但睇得多真係會好無奈仿佛一句大面就定奪咗佢嘅一切 但我鍾意嘅有村架純唔知係大面
不過都係嗰句啦 出面啲人點講唔緊要
唔好特登入嚟撩交嗌就好
Sorry if 太長有感而發
同埋我就係鍾意佢面大都有自信
唔會次次出嚟都特登拎頭髮遮
利申 大面絲

有時真係唔鍾意其他人係唔係都一張圖飛埋嚟笑佢面大
或者因為佢面大就蓋過咗所其他嘢 變咗剩係笑佢塊面好大
雖然面大係事實嚟 但係仲有其他地方令我鍾意呢個人 而呢啲嘢係比佢塊面大唔大更加重要
可能人地未必會明 但面大呢啲係天生嘅 唔係話後天努力可以改變到嘅嘢 唔係佢嘅錯嚟
點解成日都要針住嚟講呢

我都明白入得娛樂圈肯定會比人評頭品足
但睇得多真係會好無奈仿佛一句大面就定奪咗佢嘅一切 但我鍾意嘅有村架純唔係大面
不過都係嗰句啦 出面啲人點講唔緊要
唔好特登入嚟撩交嗌就好
Sorry if 太長有感而發

眼訓打錯晒啲字
我自己都有呢種經歷
好明白你
第一集可能好多人睇慣快節奏劇會覺得好慢,但其實感情拍得好細膩
好多野佢唔會直接交待,反而用其他手法表達出黎
連滿島真之介既身份同過去,都係以阿媽一句黎交待左,好多留白但好多想像空間

反而第二集就好說教式,好公式化,所有人物同劇情由一開始就擺明為左最後講道理而舖排,而且因為係短劇更加搞到好似好趕咁

唔係話唔好睇,不過比較下覺得第一集導演功力好好多,感覺好似第一集係文學小說,第二集就係考試作文咁
佢大面得黎都好可愛
好想似峰子老豆咁捽佢塊面
啱啱先睇第二集
雖然個風格同第一集差好遠
不過我反而幾鍾意睇架純爆seed串個男人
同平時既純B反差好大
好想比佢瘋狂鬧
唔知純b呢排撮休喺屋企有咩做呢
探媽媽,一係同朋友食雪糕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞