[中華劣根性]白兵、劉細良、Storyteller嘅支持者同反對者應該知嘅嘢

107 回覆
129 Like 12 Dislike
白兵話佢地係中立好明顯係特登派膠咁講。
然後結果都係互片個幾個post多人討論keep住係頂
哩個壇就係咁

香港人依家少左嘅就係思考,好多人聽左kol講乜就係乜,冇諗過合唔合理,有冇fc,就好似之前細良叫人send係poly學生嘅資料去個校長一樣,作為kol,你所講嘅嘢係有大量人聽可以帶到風向嘅,就一定要做好fc
只要係人都會有立場其實無問題

Between happy konger 講嘢好中立
但聽得耐都會知係本土派
無錯
所以有立場根本就唔係原罪
就正正因為有唔同立場互相討論先有進步先有成長

Hongkonger我都有聽覺得唔錯
其實要發言中立就唔可以有立場係謬論
好多人將中立當成一定要本身對任何一邊都無感覺先叫中立
但個啲其實叫冷感
照佢哋咁睇“中立”就只有港豬最“中立”
聽kongner,用六個鐘做直播唔係個個都肯
咁佢哋Live之外都有片嘅
雖然都係幾十分鐘一條
你再理解下我講嘅嘢先唔洗急
我就係講緊容納到唔同立場嘅人嘅社會先係真正自由社會
你想宣傳你個啲一個立場有你無我嘅做法就正正經經自己認咗佢
好似我一開頭咁講
唔好唔認
係到陰陽怪氣
想推落我到扭曲我講嘅嘢嚟過橋
唔怪之得你用狗眼看人妻
除咗大台派哩點之外我個人覺佢分析政治個啲係值得聽下參考嘅
但其他個啲乜乜史特輯
唔係政府為主個啲有時聽完都要自己再fact check下
有時眾說紛紜嘅嘢佢只係資料搜集咗一個講法
要自己再搵下先全面少少
雖然佢多數只講一個說法都會講明個出處等人可以fact check
燒山就係香港人開始識包容唔同立場嘅好例子
香港人真係係今次變化咗好多
重要係正面大過負面好多
宜家先發現個user name

連仔del post真係不留痕跡
尋日有人回post
我發現佢user name幾過癮
點知今日佢個post就畀連仔del咗
搞到我覆空氣咁

都叫好事黎既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞