高通驍龍865旗艦處理器詳情公布:支持雙模5G,性能提升25%

53 回覆
8 Like 1 Dislike
a12依d跑分u就算啦 火力全開果陣又食電又大發熱 iPhone仲要雙層底板夾死佢 慌死佢唔會過熱降頻咁 iPad粒a12x就唔同講法 4粒大核 又有空間散熱 又夠電比佢食
25%都擠牙膏 咁間間都係到擠緊
大佬你睇下intel 果D 一代得幾% 提升再定義牙膏啦
可惜Android 放棄咗 tablet ...
5G modem仲外掛… 要等幾多代X65/70?先可以內嵌5G同對下兼容
性能就算提升100%都無用
始終做唔到PC野,電又燒得快
粒u其實大粒過人 啲數據堆出黎
係 其實無話咩嘅 唔同設計理念 都係好u黎 不過apple完全無比機會粒u發揮咁解 落到iPhone除左跑分就無9用
仲用緊原祖Snapdragon 8系
畀夠250%
A13肯放落Android先鬥得架,或者搬去Android去run。可能差過驍龍,IOS有真正多工未?IOS13啲大Bug解決晒未?
無限14nm 結果俾之前燒肉AMD過咗
睇到已經麻木
A12 A13粒u唔叫大 三星嗰粒大到A12x咁
高通賣基帶 蘋果賣工藝 三星先係傻西u。

你估865火力全開唔降頻?
講到高通啲CPU唔會熱唔食電唔降頻咁,an機用855火力全開仲衰囉
基你老母閪帶 大陸閪 modem呀
發揮唔到?有邊隻games玩得唔夠流暢?
講緊佢唔會行得盡粒u呀 d game 同apps都行唔盡粒u 咁叫發揮到
你部電話咪又係打機睇片whatspp instagram,唔通你拎部電話做科研要行盡粒u咩
兩邊都用緊 事實就係iPhone粒u行盡就係比高通嘅食電同大發熱 anandtech都直接比靠兩粒u火大全開嘅功耗 s855比a12(a13果陣未出)細一倍 粒u設計問題 一個係設計為爆發性性能 一個係持續性能 而且an旗艦而家設計上大部份有都有幫粒u散熱嘅design 而iPhone就雙層主板夾死粒u 自己諗下有咩後果啦 而家冬天還好 夏天果陣拎住iPhone食雞 食到第二三場開始慢慢會drop fps同個mon變暗 自己上網search下好多人都有依個問題
另外講埋啦,A11/12/13都其實得兩粒大核,跑分果陣會加入埋6粒小核做多核成績,而ios軟件優化絕大多數唔會同時用大小核,個多核跑分好有誤導性,hence跑分u
其實我成日玩模擬器
本身ios d模擬器優化就唔太好 一降頻真係望住佢變ppt 特效都要開少幾個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞