(正視聽)黃金經濟圈係令手足富起來 咪撚再講係人血饅頭

25 回覆
36 Like 8 Dislike
黃金經濟圈嘅原意係長期坑爭
真係唔撚知做乜要捉人血饅頭
你哋淨係識話有堆人呃錢食人血饅頭
咁有冇諗過長期坑爭係咩一回事
係要令手足同年輕人富起來先可以繼續長期抗爭
如果你話一定要成日捐錢去星火嘅話先係黃店
你老母星火依家憶憶聲呀
係咪要星火富起來專注去送頭呀?
手足無飯食搞到唔夠力同冇gear就真係出去送頭嗱

現令面對嘅問題:
黃金經濟圈其實係將手足嘅錢不停用番落自己度
以達致手足嘅錢可以用完再用 甚至唔小心食埋港豬同藍絲嘅錢 但係依家問題係黃店選擇少 令到手足要不停排隊 而且依家排隊多數為嘅都係打卡 總會有一日減退呢種熱潮 同埋珍奶小食多過餐廳 令到想食飽飯嘅手足食個晚餐都要排成晩
所以我認為可以要有更多手足襯依家去創業或者幫年輕一代去創業 以達致長期抗爭嘅成本

而且喺批發食品方面都好需要做大佢 因為食品批發始終都係一個問題 甚至一啲必需食材批發係中資 (係乜我就唔太清楚 留返比手足解答同行動)所以可以從批發市場入手 要將黃金經濟圈扎根就必需將中資連根拔起 從根本做起!

希望大家諗到新招講出嚟同討論一下
香港人百屌成材

光復香港 時代革命
P牌推到?
P牌推到?
help push
問題係有班撚屌真係食緊人血饅頭
又走數又眲人又扮黃
理想發展就緊係咁 但你有無諗過錢會外流
人血饅頭班仆街就係發錢寒 打黃圈牌頭收左大家錢比自己洗 你諗吓佢地咁撚自私 花錢嗰陣會唔會顧你黃定藍?然後錢咪外流囉
自由市場要達到真正自由係要建基於大家都無私心
扮黃扮得足 其實就即係跪低
做足嗰啲就唔係叫扮啦
咁嗰啲所以就唔需要例如黃店list 但問題係人血饅頭嗰啲都要整個list 而唔係得個捉字 否則轉個名又可以繼續食人血
總之一句講晒,最低標準唔走數有捐錢就ok。。。 又話咩全數捐出個d有冇諗過人地點生活架
呢個真 要好似ming仔咁po出嚟
講得啱呀
話咗捐幾多就PO返張相證明
要全數捐嘅人咁點解唔自己去捐星火?

人血饅頭嚟講
唔係賣埋啲老翻無版權嘢咪OK
件作品啱心水咪買嚟支持下人地創作, 唔啱咪唔買, 完全自己可以揀
下下玩到門檻咁高好難擴大個經濟圈
仲搞到啲人都驚撚咗去賣嘢或者啲鋪頭表態轉黃
同意
黃色經濟圈係支持良心店鋪,而唔係支持發國難財…2回事
兩者最明顯分別就係賣既野
例: 賣野食/賣寫住一大堆抗爭口號然後好貴既無謂裝飾
根本就係
我哋要壯大要大力霸地盤

不斷擴大經濟影響力
先係長期抗爭籌碼

做生意就梗係賺$啦
啲假道德潔癖撚
只想個餅縮到閪咁細
圍爐孤芳自賞
自我感覺良好

我哋係大多數呀,唔擴張反而縮?
其實呢個概念都on 9
係咪我開舖貼哂連儂牆就可以話自己好黃?
根本無得fact check, 全部都係「自稱係黃」

而家你會見身邊愈黎愈多店舖食住個勢貼連儂牆扮黃店,但其實有幾多係真心?

所以唔好咁膚淺見黃店就衝去,罷食藍店就足夠了
總之令現金流唔入財團藍圈就贏
不過藍扮黃果啲情況
要睇得好實

[招場地]觀塘年宵見
https://lih.kg/1771054
先讓一部份人富起來
實現香港民族復興偉大理想
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞