突發,天文台啲人傻咗

228 回覆
87 Like 788 Dislike
短袖短褲
天文台成班虧佬
新界好撚凍。 屋企人話
我平時都會當冷氣做雪櫃
電暖爐煮嘢食
我以為大家都係咁做添
沖緊凍水涼
你搞到香港好凍 我狂流鼻水
樓主住邊
十五度,西班牙人穿大衣、戴手套;西伯利亞人作日光浴。
十度,法國人開暖氣;西伯利亞人在花園裡種花。
五度,義大利人發不動車子,西伯利亞人開敞篷車遊街。
零下五度,加州人凍斃了;西伯利亞人在戶外烤肉。
零下十度,英國人開暖氣;西伯利亞人開始穿長袖。
零下五十度,北極熊撤離北極;西伯利亞軍隊延後冬季野外求生訓練,等待真正的冬天到來。
零下一百八十三度,食物中的微生物死亡;西伯利亞牛隻抱怨酪農的手太冰。
零下兩百七十三度,原子停止活動;西伯利亞人終於說:『老天,外面好冷!』
連登仔:『最近天氣開始轉涼了!』
留番下禮拜一
等咗好耐
出街仲著緊短衫短褲,好舒服
「香港天文台在下午8時30分發出寒冷天氣警告。天文台預測本港未來數天天氣寒冷。

明日日間氣溫顯著下降,明晚市區最低氣溫約在12度左右,新界會再低一兩度。」

佢咁寫似係預警,同過往唔同,之前係覺得好涷,天文台先至出寒冷天氣警告
天氣開始
仆你個街呢啲天氣駛唔駛開冷氣呀
環保少少啦
唔乸喺麻,開冷氣?你南極住開覺熱?
其實真係唔算好凍
街上d人著羽絨,見我短袖好似好驚訝咁
仆街熄冷氣啦好撚凍呀
新界凍到仆街
十五度,西班牙人穿大衣、戴手套;西伯利亞人作日光浴。
十度,法國人開暖氣;西伯利亞人在花園裡種花。
五度,義大利人發不動車子,西伯利亞人開敞篷車遊街。
零下五度,加州人凍斃了;西伯利亞人在戶外烤肉。
零下十度,英國人開暖氣;西伯利亞人開始穿長袖。
零下五十度,北極熊撤離北極;西伯利亞軍隊延後冬季野外求生訓練,等待真正的冬天到來。
零下一百八十三度,食物中的微生物死亡;西伯利亞牛隻抱怨酪農的手太冰。
零下兩百七十三度,原子停止活動;西伯利亞人終於說:老天,外面好冷!
連登仔:最近天氣開始轉涼了!
問過我未?
再噉吹達爾文奬都可以拎埋
西伯利亞潮文都未出就寒冷警告
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞