港台最廢DJ (17) - 香港人,加油!

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
咪好似貴花田以前啲玩玩星期天jingle
同梁繼璋錄果啲
「貴花田~梁繼璋~⋯」
Btw點唱post無哂5毛
今年瘋show啲聖誕jingle又幾好
佢地以加有DEL POST,所以D五毛見留唔到言就放棄左
你地班黑dj都唔中立嘅
拿 我就最中立嘅
made in hk將話梅姐呢啲扮聲又扮到不倫不類嘅環節由五分鐘拉長兩節廿幾分鐘
made in hk真心執咗佢啦
華文(女)
華武(女)
波盛:同擎子係螢幕情侶
邊個聽電台用螢幕?

ERROR
上次訪問先話完想做客席主持
結果真係有得做
我feel到到時會暴走
6個男人一齊開mic?
12.8 大遊行有不反喎
我驚揾ERROR 返黎要錄 gimme5同大家打打氣jingle
其實有個問題,天頤係下星期五結婚,但點解係拎期係拎結婚前,唔係拎結婚後
邊個
前四後六
石榴姐。
我覺得係,你見佢地完全唔會提大家。
平時d食飯都唔係好見到兩個一齊
有沒人覺得親親爹哋呢首歌好撚恐怖。
如果成首歌好溫馨,一個天真小朋友問下唔錫老豆會點,即刻停曬音樂,全世界都會毀滅咁。
冇留意
https://www.thestandnews.com/art/%E9%BB%83%E7%82%B3%E5%80%8B%E5%B1%95-%E8%A6%AA%E8%A6%AA%E7%88%B9%E5%93%8B-%E5%85%92%E6%AD%8C%E9%BB%9E%E8%A7%A3%E8%AE%8A%E6%88%90%E5%8D%81%E5%85%AB%E7%A6%81/

黃炳動畫向來不迴避性事,卻又從兩性之間延展出各種政治隱喻。今次也不例外。由細聽到大的《你要熱烈地親親爹哋》,叫黃炳早已琅琅上口,不求甚解地唱足三十年。近來,他翻開歌詞,發現原來「灌輸緊一個好痴線嘅父權思想」,「有種驚為天人嘅感覺」。

子唱:爸爸爸爸,如果我唔錫你,你估會點呢?
父唱:如你咁忤逆,小草長不成,成天黑媽媽,清風立刻停。
父讀:所以你要知,如果你想呢個世界美麗同埋快樂呢。
父唱:你要熱烈地親親爹哋,寶寶,要熱烈地親親爹哋。
聽到覺得毛管戙🤮🤮
諗起愛回家個廢老根
從來都覺得好恐怖
唔親親daddy個世界就會末日
點解會末日
咁老豆死左就會宇宙大爆炸?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞