[航空]連登飛機膠討論區47

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
澳門坐船定巴士去香港機場方便啲

大橋澳門口岸往來港機場直通巴 本月16日起營運
https://hk.news.yahoo.com/大橋澳門口岸往來港機場直通巴-本月16日起營運-080422850.html
住TIMES SQURE
飛LAX
去Penn Station坐火車去EWR係咪最方便
我冇興趣 不過呢度應該唔少人會去潮聖吧?

東京成田機場超大動漫基地開幕 與巨型高達打卡
https://topick.hket.com/article/2512533/【日本旅遊】東京成田機場超大動漫基地開幕%E3%80%80與巨型高達打卡【內附地址】
試過LGA,都係住times square
但其實計好時間 JFK LGA唔爭得遠
LGA要搭轉地鐵+巴士去
一定係船,船有得寄埋行李
認真,HKG嗰design用咗20年都唔覺得out,相反BKK/KIX
但HKG一流設計二流管理
好有效率 但爭咁啲感情
見到閘口號碼嗰支嘢 只想到係打卡位
以前啟德離境位嗰種無奈 接機位嗰種期待 似乎已成歷史
後者嘅消失唔關新機場事嘅,只不過係而家科技實在太發達,係外地留學都可以video call,變咗無晒嗰種離別/久別重逢嘅感覺
個枝野變左做打卡位某程度上都係文化特色。

同埋以前要飛,比較難唔係好多人話飛就飛。而家好似譚仔咁,比人嚇一嚇就飛左。邊會仲有無奈同期待。

連移民左個啲都成日返黎,見面仲多唔移。
而家香港機場已經變成一個唔鼓勵你久留嘅地方
起咁靚都冇心情冇時間欣賞啦
任你打幾多卡影幾多相 記憶總不及啟德那別離的身影深刻
屌,雀仔咩
留學的話,一年返三、四次,家常便飯
中年移民根本融入當地文化生活環境困難,有錢就任性
我完全冇意欲返香港
有得直飛仲乜要玩轉機
Dash 8 喎, 平時冇咩機會搭
原來係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞