1208民陣遊行!唔回應,1209十區開花!

993 回覆
1433 Like 44 Dislike

可能好多人唔明點解仲要搞三罷再黎明十區開花
因為要重起戰火
中大戰後又好,理大戰又好,區選大勝都好,大家做咗半個月休息撚,但政府俾咩回應?獨立檢討委員會?大家收貨嗎?

一直以來成功法則:和理非>set死線>勇武

1201主題係一個好好嘅回應「毋忘初心」,一日未有五大訴求,一日都要抗爭下去

1208民陣號召力大,一定要去,以人數話俾政府聽「區選大勝,唔會收貨,五大訴求,缺一不可,解散警隊,刻不容緩」

加上半年抗爭,都仲未兌現,所以1208 2359係死線,唔回應嘅1209開花

有人覺得係預約送頭,淺黃唔buy
我唔會答「你當前線係condom呀」之類嘅說話
我更想答「從來大家都係未試過,試咗,掂嘅,繼續去。」
私了:輸民意,而家愈做愈好
火魔:太危險,而家愈燒愈旺
港豬唔buy :黎明行動唔buy嘅話,何來區選大勝?
從來大家都要試先做到,唔做,乜都唔係

聖誕攬炒啦
絕對好,好支持,建立黃色經濟圈一流
但一定有人出聲「聖誕新年搞are you on9?個個都去旅行,唔夠人開花」,正如而家1209同理
覺得宣傳不足夠,而家再講多次,講到返工撚都知
1208民陣遊行,唔回應嘅,1209十區開花

點解冇西灣河冇元朗冇中環冇紅磡,點解唔十八區...
咁睇,正正知道「唔夠人」嘅危險性,所以唔會十八區開齊,但其他區set rb,促使被罷工。講真,阻止唔到,亦唔會阻止。
集中十區開花會更好

冇工會冇假罷
而家就係到抗爭日常化,二百萬三罷聯合陣線一直喺大家背後默默耕耘,先做到廣告界牽頭五天罷工,絕對係一個好好嘅借鏡。社福界亦籌備緊。
但更清楚係其他工會未組織or未策劃,所以先要做被罷工黎明行動

狗已經玩慣哂邊度邊度打法
掉轉諗「人哋進步嘅時候,我哋要比佢哋進步得更快」
巴士天然rb,起輕鐵路軌,放雜物喺路軌...
大家嘅創意唔可以比自己嘅恐懼所限制

但無論如何,冷氣軍師又好,風向撚又好,攬炒撚都好,有一樣野係毋庸置疑
光復香港,時代革命
1/10
2/10
3/10
4/10
12月8 維園見

光復香港 時代革命
五大訴求 缺一不可

p牌幫推
5/10
推推推推推推推推推推推!!!!
打過咁多次都唔熟?
打過咁多次都唔熟?
Pish
同意呀,只要你地搞,我都會出
推!大家休息左一排係時候做嘢了!
同意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞