羅致光:燒烤所產生的二噁英遠高於催淚煙

264 回覆
52 Like 526 Dislike
睇翻dioxine嘅定義

In chemistry, a dioxin is a heterocyclic 6-membered ring, where two carbon atoms have been replaced by oxygen atoms (wiki)

通常有Cl嘅係叫dioxin-like chemical,不過我哋平時會將兩樣嘢撈嚟講
對唔住,借個位宣傳一下,特首選委過半有望。

特首選委戰線 — 七個同行手足,成立工會,重光勞工界!只剩唔夠四個月時間!
https://lih.kg/1768465
咁仲唔快D立法禁止燒烤?
政府D燒烤場係咪要即刻拆晒佢呀?
呢個意境下講二噁英梗係講緊polychlorinated dibenzodioxin啦正如你見人講飲alcohol唔會覺得佢係講緊methanol
催淚煙唔單止對空氣,對皮膚都有害......
幾弱智先講得出
佢真係當所有人同佢一樣無腦
退一步講 你日撚日燒烤?
竟然唔係出自環保署同醫管局
係出自勞工處
咁你咪公開成分比人睇,還你清白囉
強姦受害人平日的性生活次數遠高於被姦次數

本席裁定被告強姦不成立
咁以後去你屋企日日TG放題啦
外國啲水安全,所以東江水冇事?開始懷疑羅致光嘅IQ有問題,仲有山埃毒都仲未計
執晒的任食燒烤場先,橫掂好多係鄉黑的
佢係咪覺得咁就冇問題
你想bbq既2噁英超標
你要燒到燶撚哂黑炭咁先超標

所以d人一早知燶野有毒
[燶左就唔好食la]
只係個研究結論最近先正式出來
咁你試放一千粒先啦屌
你唔會周街有幾百個燒烤爐喺度一齊燒野食吓嗎
咁撚毒!支持禁燒嘢食啦!民居十公里內不可有燒烤場,郊野公園都要禁止燒烤
睇黎佢要食下TG係咩滋味先會清醒
岩呀!遲d.拎埋佢去燒呀!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞