[長期置頂]1209三罷x黎明升級 行動方向建議

167 回覆
92 Like 14 Dislike
128 死線 129升級 同我推上去熱門

https://lih.kg/1765338

首先,我想全香港人都知

1208 2359 係民間死線
1209 0700將會全面升級

鑒於之前嘅黎明行動 純粹塞到人哋遲兩三個鐘 實際作用唔大 加上損失唔少手足 好多人都對呢個行動有保留 但記唔記得 我哋就係知道平日係政府嘅春袋 所以政府先咁大力打壓 先派網軍去分化行動

記住
平日係政府春袋
唔需要日日搞 但必須有呢個習慣

之前第一次嘅黎明行動都算係幾成功 但之後嘅點解唔成功 重多咗手足被捕?係因為唔識去變通 單純去幫人被罷工 好多人想罷但無奈真係有負擔罷唔到 人數唔夠加策略唔變通 所以失敗告終

又有好多人話 等埋工會先三罷 無錯 三罷唔係話罷就罷 有好多嘢要考慮 如果唔係都唔洗開工會啦 但工會最快都要半年後先有成績 平日抗爭又係唔係要等半年後呢

我哋要變通 黎明行動失敗係因為唔變通

今次升級 係 黎明行動x 三罷 x 和你lunch 以下係我嘅行動建議(不附細節)

有心罷但罷唔到工嘅同我早啲出門口返到公司(原因一陣會講) 手足唔好屌人唔罷工
0700 -1000 塞鐵加塞路 希望手足可以捱到十點
1000-1200 抖一抖再去各大行動點
1200 去咗返工嘅唔該同我全部落嚟和你lunch 不過係升級版 返工嘅手足做盾 勇武做劍 全面set roadblock 裝修 裝飾 目標係提早放工 收咗工嘅手足可以做掩護 勇武手足走先
目標達成就可走 目標時間應該係 4點就完

點解朝早要塞鐵塞路 直接和你lunch 升級版 唔好咩

原因係全面升級呀 我要啲人返到公司至少都11點 過多兩個鐘又收工 重頭戲係和你lunch 升級版
之前嘅和你lunch 有咩缺點? 無裝 班狗唔撚理你 反正夠鐘你就會返上去做嘢 做唔到攬炒嘅效果 純粹keep 住個熱潮 但今次唔同 我哋嘅目標係八成人喺嗰區收工 勇武嘅開花 其他就掩護

和你lunch 升級版地區建議:
中環,九龍灣,荃灣,元朗,旺角

五區就夠 係參考85罷工嘅思維去諗

以下開放討論
幫你推
push
去到今日
唔好再有心罷但罷唔到工喇!
經歷過中大理大事件
香港人好心醒下
唔好做自私撚唔罷工
就係你唔罷工 其他人先要衝呀

要罷就徹底啲啦!
留言可以留

八號死線 九號升級!
有工會嘅話可以徹底 但現實係好多人都有負擔 返過幾年工就明 如果真係可以罷得咁徹底 罷一個禮拜 政府已經跪低咗
八號死線 九號升級!
我返左十年工喇 我點會唔明
有時諗
香港人就係爭冇呢份決心先推左咁多手足去死

工會唔係一時三刻既事
亦唔係成立左就即刻ok 亦要等佢成熟
我反而覺得係香港人心態仲未ready
未ready打仗 未ready攬炒

呢樣野唔關工會事
呢個真 所以我話搞工會罷工最快都要半年後
原諒我真係灰心
我係罷足咁多日工既手足
我都有屋企要養 我亦明白每人有每人顧慮
但經過左POLY一役
我真係有少少接受唔到
再自私地唔肯罷工既人對唔住

我唔係分化亦唔係割
係想你地回想下
上兩星期我地輸幾多野
講得好 手足幫推喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞