[ 連儂牆精神攻擊 ] 用文宣將藍絲廢老 往 死 裡 打 !(內有大量核突長輩圖,傷眼慎入)

432 回覆
551 Like 4 Dislike

仲有人記得黑狗圍攻中大、理大果兩星期,你心中有幾不忿、有幾無力嗎?
無論你係坐喺mon前睇直播嘅冷氣軍師又好,係落到場但發現自己根本幫唔到手嘅和理非又好,定係企最前打足咁多粒鐘但又覺得自己好似改變唔到咩大局嘅勇仔勇女都好...果兩星期,呢種無力感都深深盤踞喺我地心頭不散。

但我同你講,喺保皇輸左區選嘅呢星期,班廢老藍絲現正深深感受住相同嘅悲憤同無力感
有冇見以前藍到發黑嘅家人長輩而家個個面如死灰?
有冇見以前偉論多多嘅公司老屎忽而家個個er都唔敢er?
因為呢星期佢地好似古代人第一次知道原來係地球圍繞住太陽轉而唔係太陽圍繞住地球轉一樣,成個世界觀崩潰,知道原來自己先係少數派

子華神都有同我地講過:「損人必利己,打贏靠暗器。」
成日話唔好沉醉勝利,要行動、要返主線...但係咪要將區選結果完全拋諸腦後唔理咁先叫做緊野?咁難得幾個月黎第一次甩藍絲士氣咁低落,我地係咪唔乘勝追擊?
知唔知點解以前軍隊仗,會將敵方將軍個頭斬首高掛?一係為左激勵士氣,二更係為左震懾敵方

換個而家比較通俗嘅說法,就係要從心理上將敵方
往!死!裡!打!

而家全世界統一口徑,記住區選結果就係一次變相公投,而家都未遲,由今日開始我要喺連儂牆到見到大量呢種報捷文宣,就好似inception咁樣喺班藍絲腦入面灌輸一個概念——

呢個社會係黃!多!藍!少!
你!地!係!少!數!派!!!

以下提供素材:

更多狙擊(恥笑)建制派落選文宣:
(source from tg台「核突牌長輩圖」@uglyelderyposter)
更多區選結果相關文宣:
(source from tg台「核突牌長輩圖」@uglyelderyposter)
以下用長輩圖推文
好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞