[數撚圍爐區] 報學校就deadline啦~~~ (23)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike

點解post唔到相嘅,要禁入去先睇到
尋找黑警性暴力證人/受害者,協助國際遊說
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2640629789347426&id=124616407615456

//平等機會婦女聯席發言人區美寶稱,3個組織11月初共同發起控訴警察性暴力的國際聯署,截至本月7日收集到21國共85個團體聯署支持。為了向聯合國專家展開更有力游說,3個組織呼籲受害者主動聯絡他們並接受訪談,強調會保密。//

我們現正收集抗爭者在抗爭期間/被捕後遭受警察性暴力對待的資料,作以下用途:
1. 協助受害人可以完整保留該事件之紀錄
2. 整理資料並製成 #ProtestToo 實錄,以作追究之用
3. 收集國際聯署(進行中),結合個案提交聯合國,爭取國際間關注及支持
4. 要求香港政府獨立、公正地徹查「反送中運動」發生的性暴力

*個人資料及通訊紀錄在實錄完成後可按受訪者意願全部銷毀
詳情及相關安排請聯絡Tg @protesttoo
但你讀得hon year, 即係你拎左degree。
轉大學讀hon,我都聽過。要plan定個research topic.澳洲好多u只計第三年math courses gpa,頭兩年正常就得。
睇下你畢左業想做咩,你想直接做野唔讀都得。你想做research就點都要有hon,有隻叫master with thesis 同 hon冇咩分別,好似讀多個sem學多樣野咁。

冇記錯巴打下年3rd year?咩field你感性趣?睇下咩大學有得做你個topic。
我呢邊人通常讀 applied math。 Discrete同analysis我唔係好熟人,我有幾個tutor都揀Geometry,算多人揀。睇下咩科你個grade最靚。
唔好揀PDE,個pde professor都叫我唔好揀來讀(ug)
冇記錯巴打係unimelb?我uq math grad.
我final yr math courses GPA係(5/7),不過短期都唔會讀書
下個sem 4科數 有啲驚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞