點解windows冇筆劃輸入法咁衰

11 回覆
4 Like 2 Dislike
一直用九方,但真係忍唔到個種比錢模式。現在學筆畫,好快上手了。
除左六碼筆畫,係唔係無代替品啦?
http://www.miniapps.hk/g6code/index.html
學倉頡啦
呢個真,之前win8啲輸入法搞到好差,速成揀字難用到死,谷住要用倉頡
以前用開9方 online game用唔到9方 打唔到字屌人
迫自己學速成屌人老母
打左十幾年九方,我個人認同打中文唔洗用咁多KEY,電話用又爽。
成日話本土,城大出既六碼筆畫都冇人支持
我本身都打咗十幾年九方 之後一個我暗戀嘅女話教我倉頡
我學咗兩個禮拜已經打得好順 兩三個月已經追返以前個速度

最後佢因為一啲事憎咗我 痛咗我大半年
咁失落.......學慢d嘛。
唔關打字事
學識咗好爽 啲人通常羨慕人識倉頡
你條女 唔鍾意你打倉頡打得快過佢
利申: 我乜q嘢輸入法都唔想學,用廣東話講就算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞