[臭到仆街?]有冇巴打住峻瀅?

78 回覆
3 Like 1 Dislike

我做裝修
個場冇垃圾
但成日有幾隻飛入來
有師傅認為係近堆填區所以咁
拆出黎一塊塊好似餅乾咁碎哂,我唔敢想像一期個天台缸有幾多鐵碎係到
啲食水唔知有冇礦物質呢
我依家住緊將中,黎緊收樓都係將中
老實講,我依家租緊個單位直情望海,但都冇牆身發霉既問題,所以我先話係質素問題

不過我老婆口裡說唔介意僻d,但我知佢其實唔會適應到,所以買番出去。

康城區最慘係你行十分鐘到黨鐵之後
隨時仲要等多十分鐘車,而且Malibu 晉海 LP6 黎緊輪住入伙,康城人口會double 上,話就話班次密d

但將軍澳線個設計本身唔係你死就我亡
康城密=寶林疏

話就話康城黨鐵有份會優待佢
但又計下,康城區黎緊區議會係方國珊既人
其餘外面區全部都係泛民勢力,康城班次我諗冇可能過到區議會

我自己意見
峻瀅我中意,但前提要有車,唔係好難長期生活
然後有車租佢個車位又好卵貴
之前日出都有呢個問題 新聞好似係話附近啲地盤工人食剩啲飯盒垃圾滋生烏蠅 唔知真定假
呢個真 如果有排都冇天橋 要過環保大道就難頂
明白Ching你既意思 講得好仔細 其實都明白呢個問題 不過入得康城區住我都知道樓價低水既背後要付出啲代價。 希望條橋起好之後有巴士搭 唔洗逼黨鐵咋
睇餸食飯嘅啫
係,果時諗既係,同價錢依家買兩房,但峻瀅買到700尺三房
Btw,如果你有了解過條橋可能會多樣野諗
條橋第一期,出口係正東隧口
佢設計係要比人過海,唔係出九龍,要出九龍過藍田交匯處我保證塞死

至於未來有冇可能有巴士出去
巴士我唔熟唔識,純粹常理
就算有,呢一刻都唔會係康城出發,可能係坑口出發
再兜入康城,因康城人口養唔到過海線,真係入哂伙先大機

第二期者係六號幹線,都唔知起多幾多年
主要比人去九龍西

所以就算有條橋,都未必真係方便自己
同你當時諗法一樣 同樣價錢但係可以大啲新啲
康城藍到黑 你住埋我嗰份
垃圾堆填區都好住
但我最後買左將中
16年新紅雞 vs 5年誠誠

真心覺得新紅雞完勝
無記錯將中好似全黑廁
係,但出奇地冇咩打理都冇咩發霉
同埋當然我係講緊質素好似16年贏5年

價錢,寧靜各方面又另計
Btw ,其實將中都算旺中帶靜,將廣個邊真係頂唔順
咁要入去睇多幾個盤先得 係外面睇峻瀅仲好似幾新淨咁
咁我從之前多數從租樓角度
如果置業角度,預多d錢剷哂重做
尤其買大左,裝修就貴左

屌那星 俾停車場一年既錢仲貴過我部錢七
住過將中低層牆身濕到出水,成屋牆腳都有白樺。反而住過兩個誠哥盤都正正常常,所以對新地冇乜好感。
峻二望內園都唔錯

ching住峻2? 個內園係有啲resort feel既。其實會所每次要俾幾錢?
峻1,2 個會所唔share 架,要留意
靚果個池係一期
嘩,我屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞