被指中國間諜 向心夫婦台灣被捕

257 回覆
945 Like 4 Dislike
去微博吹風 叫中共救人
而家係民進黨政府
你估會唔會問黑材料搞死國民黨啊啦
台灣應該唔係想反攻大陸,都係為大選
中共正在準備向心夫婦的「詐騙」法院公文
抓共諜比較重要:如果國民黨是共諜,我們台灣人不介意殺光國民黨
風起了
諗左諗右,索性一石二鳥啦
但呢單野好多古怪,王立強入境澳洲有無犯罪證明書,當然唔知點拎,中國話佢本護照都係假,仲話佢有既香港永久居民身分證都係假,但香港ID唔係香港政府先有發言權?

然後真名係王強定王立強好似未有澳洲構關認頭
護照係王強,王剛,澳洲60分鐘節目,音譯化名係WangLiQiang。台灣綠營蔡粉話「化名」=「假名」=中共7出國際。

澳洲冇確認姓名,上海市靜安警方話佢係「王立強」

有片、有相。咁就看你信台灣綠營定係中國警方。

WangLiQiang并冇話自己唔係「王立強」,都冇話自己係
咁用護照同澳洲個情況睇,可能王強同王剛先係假名,護照係假既

又有D台灣前軍人話佢講D野好流下,可能條友都係識少少人但佢本人並非中國特務。
王立強爆咗係高級特工,正常有第二本護照就有第二個身份
Push
Push
. 澳洲情佈局已經講左政府要係經濟同國安揀

Source ?
禁我地就要盡量expose
Push
台灣 韓國 澳洲 英國
Push
你自己 google 下
"Balance Public Government Australia Spy"

你知啦, 我中文唔好英文又唔得. Australia Government 孤鳩 translate 做澳大利亞政府就比人話我支那人 (不過唔知佢全家家下點 )

https://www.theage.com.au/national/defecting-chinese-spy-offers-information-trove-to-australian-government-20191122-p53d1l.html

"ASIO has repeatedly warned that the current threat of foreign interference is “unprecedented” and that the number of foreign intelligence officers currently operating in Australia is higher than it was during the Cold War. ASIO has never publicly named China as a primary source of its concerns, as the government grapples with how to balance public awareness with the risk of diplomatic and economic retaliation."

我唔係專業翻譯, 只可以盡做. 做看更教育程度有限.
Thank you
幾時到泡菜瑜
wholly fuck
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞