全民造星2爆料區

641 回覆
414 Like 63 Dislike
大家好,我們是幾個全民造星2的參賽者。
這個節目有很多秘辛,不公平,意外。
作為今屆的參賽者,很想讓大家知道更多真實的事情。
大家可以隨便問,有空便會回覆,自爆不答。

先分享幾個情報

1. 分組比賽的對手全部都是安排的,並不是抽籤的。
監製會照著她想得到的結果來安排對決。

2. 基本上每一位都不喜歡小魚。而且小魚開初兩個solo表演都是john mak幫他構思的。
很多參賽者亦都不喜歡mc,因為實在太囂張。

3. 大王和免費巴據聞已簽了viutv,並可能加入mirror。

4. A2很多idea都被姜濤阻止,angus感到不滿。

5. 退賽的紹冠是為了 光復香港,時代革命才退賽。

6. A組淘汏10個的那一次,最後一個名額是jerry繼文oscar之爭。

7. Eric kwok對表演的意見和看法十分差。澡堂是他的傑作。

8. Anson Kong和Tank的那一段我們全場都覺得很嘔心。而且當時Eric Kwok是憤怒了。

9. 除了B2之外,B組沒有人喜歡ian。
據悉ian經常不出現,亦不上心,態度十分不認真,卻一直佔著晉級的位置。所以隊員們都不respect他。

10. Miss Chan Chan曾想淘呔ian,但花監製不允許,要求一定要帶到他進10強。

11. 關於Tiger事件。原本tiger是真的被lokman成功救回。但肥仔跟Edan覺得不公平,向花姐投訴,最後才撤回。(p.s. 那一次我們差點便集體退賽)

12. [全民造星2]其實是[花姐造Mirror],我們參賽者只是配角。

13. Mirror內部並不融洽。

歡迎發問 信不信由你 有空便會回應
是撚但啦 冇人想知
邊個係大王
有冇人幫花姐奶西
啲staff係咪對啲參賽者態度好撚閪 呼呼喝喝
邊個係免費巴
7. Eric kwok對表演的意見和看法十分差。澡堂是他的傑作。

澡堂???
你邊到鄉下呀???
冇人唔鍾意MC囉
但不得不承認佢唱歌好聽
條友以為套野好hit
George
暫時冇聽過,應該奶唔落。
關我鬼事
姜桃最靚仔我by佢
不推文
一集都無睇過
mirror 內部不容融洽可唔可以多details
被foul的造星2仔仔有無簽viu?會唔會另組新團?
得一件衫好難證明到乜
有無其他嘢證明吓自己係參賽者
唔駛開身分
一啲啲,啲writer好錫參賽者。但節目好多安排好差。
好多時候都好少時間準備。
花姐收皮啦 無料扮四條
點解b3一個不留咁foul (唔計edan) 關唔關花姐事
咁b team成組融唔融洽?
b4啲人都唔鍾意mc?
Mirror 內部點不和法
佢咁都入到mirror?!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞