[又死1隻]高鐵列車入站 男乘客南京站夾月台縫隙慘死

241 回覆
205 Like 1 Dislike
http://hk.on.cc/cn/bkn/cnt/news/20170326/bkncn-20170326193942170-0326_05011_001.html

江蘇南京南站今日發生罕見意外,一名約30歲的男乘客從月台跳下,橫越路軌,因走避不及,被進站的高鐵列車夾住,夾在高鐵車廂與月台之間的空隙,警方及消防事後趕赴現場救援,但男子最終傷重死亡。

據「鐵路南京站」微博通報,今日下午3時43分,上海虹橋至漢口D3026/7次高鐵列車在到達南京南站進入21號月台時,一名年輕男子突然從對面22號月台跳下,橫越路軌,搶在列車前,試圖翻上21號月台,但不成功,結果被夾在列車1號車廂與月台之間,列車立即停車。

從網上流傳的片段和相片所見,被夾的男子只有上半身露出在月台之上,表現得相當痛苦。事發後車站工作人員即報警求助,警方和消防其後到場救援,利用破拆機械救出男子,但在場救護人員其後宣布該男子傷重死亡。事件亦導致列車服務暫停一個多小時。

死因: on9
好撚痛
on9到咁
佢夾緊果刻諗緊咩呢
自己跳落去想過對面月台?係就抵喇
死因
對面有橙賣
死因
對面有橙賣

屌你
佢夾緊果刻諗緊咩呢

想買橙比個仔食
死因
對面有橙賣

死因
對面有橙賣

屌你

背影
死因
對面有橙賣

屌你

認真,打直瞓喺路軌中間有無生還機會?
或者比著係你,你地上唔返月台,當下嘅你會做到啲咩去自保🤔
全能嘅連登仔
劉德華
認真,打直瞓喺路軌中間有無生還機會?
或者比著係你,你地上唔返月台,當下嘅你會做到啲咩去自保🤔
全能嘅連登仔

高鐵月台路軌,無保命坑;加上月台無閘門
達爾文獎
死因
對面有橙賣

屌你

個仔見住比人夾死

即使慘情好多

朱生
記得以前睇過一條片又係個男人咁樣比車夾死
仲要係成列列車中間, 唔係車頭夾住, 佢應該自轉左幾十圈先擺到依個pose 🙈
救都救唔撚到,除非抬起架車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞