周浩鼎對手東涌區候選人揚言當選後薪金捐給義士!

289 回覆
2445 Like 26 Dislike
Holding Chow 食屎啦
唔該踢走周浩鼎啦
Push
劉永賢收皮啦,全東涌都知佢唔老實,郁啲就要告人誹謗,「唔老實」唔係我哋講,係個法官講。
https://www.hk01.com/%E6%94%BF%E6%83%85/240537/%E4%B9%9D%E8%A5%BF%E8%A3%9C%E9%81%B8-%E5%8A%89%E5%B0%8F%E9%BA%97%E6%8D%90%E8%96%AA%E4%B8%80%E5%8D%8A-%E8%B5%B0%E6%95%B8-%E9%97%A2%E8%AC%A0%E8%AD%89%E5%85%B1%E6%8D%90%E5%87%BA43%E8%90%AC%E5%85%83

https://infogram.com/--1h0n259w9n1e4pe

邊有左手交右手,我啱啱google過,我諗大家係想講香港廚師聯盟,廚聯係個廚師工會,輝哥黃到仆街,黃到俾人炒過幾次,工會有咩用請大家自行google,但輝哥喺建立廚師工會上的確好用心用力,佢好關注一班廚師嘅福利,仲有佢喺藍田區都做好多社區服務。輝哥係有幫劉小麗助過選,但輝哥嘅政治affiliation係民生議政同社區前進。

我只係想質疑個邏輯,係咪接受過捐款就唔可以助選?如是者,如果梁天琦捐過款俾星火,係咪星火受惠人就唔可以幫天琦做義工?唔係架嘛!

仲有,劉小麗唔止捐過兩個月糧,唔該唔好再屈佢,佢柒左嘅野係抵鬧,但人地冇柒嘅野唔該唔好中傷人... 少一個同路人真係好咩?

不過揀李卓人我認為佢柒左...

純以事論事,唔好做黃中藍唔該
一search, 嗰區咁多票撚嘅…
我試過要帶老人家睇醫生,處理銀行户口都會向老人院拿身份證。

上次好激氣, 星期五帶老人家看醫生,醫務所姑娘比較大懵,登記完忘記比番身份証,攪到我要下星期先拿番老人家身份證去老人院。

完!!
一票不投4號。

東涌南4號劉永賢係偽中立,其實同工聯會行得好埋
https://lih.kg/1681626
小麗老母都話捐咖,結果呢
想多啲人投票?

要記住嚟場革命唔係淨係屬於後生仔
四五十歲既人多數淨係上fb 佢地好多時都想參與行動 但又唔知有咩日程

我地有咩可以做?

1)我地要多啲係fb唔同post下面瘋狂洗版區選文宣
2)仲有要係街不斷airdrop啲文宣俾人
3)隨身袋住啲文宣周街貼

頭兩項都係零成本
你唔係唔做呀嘛
痴撚左線?
偽娘
有幾難
與其係咁,倒不如用較高人工請義士做助手仲好……唔好單方面施與,最好係互惠互利
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞