「黃色居住圈」我想助養黃到金嘅仔女

181 回覆
454 Like 13 Dislike
是咁的,小弟之前都係呢個台開咗個夾租post
但發現夾租唔易
而且自己暫時有小小能力,想做多d野
所以就想iinitiate一樣野
租大少少一個新界西近市嘅村屋單位,去平租/免費收養 住屋好有困難/經濟有困難嘅手足
特別係學生,或者被捕人士

地點:元朗近市村屋
形式:預計兩人一房,男女一定會分房
租金:0-2000,視乎申請者經濟能力
期限:暫定一年,之後再review
因為小弟都唔係好高收入,所以真係想用有限資源幫到有需要嘅人,所以恕我未能資助每一位
如果有其他手足想要租獨立房,都歡迎pm
話唔定我地夾埋夾埋會有能力租晒成幢/幾幢
組成一個真正嘅黃色居住圈

有其他諗法,或者都想加入呢個計劃嘅手足都可以一齊傾下

注意:件事係未成事,我需要有唔同嘅仔女/手足同我傾,先會正式啟動呢樣野

另外,之前有一個pm過我嘅手足,我地早兩日開始失咗聯絡,拜托你搵返我,比我知道你冇出事

My telegram
https://t.me/vforvendetta831
見到元朗2個字
都唔敢入去了
支持
有乜好驚
我地係要反抗,唔係逃避
元朗一樣有好多手足
g持
我都想搬走但留俾更需要既手足
起完底
樓主唔駛理呢d on9仔
G持
好好嘅諗法,希望有多d意見可以參考
支持
可唔可以養倉鼠想帶走埋啲鼠

更加應該多啲手足入去止暴制亂
但係元朗其實有好多平嘅套房仔....
其他區好難搵到平嘅
我個人黎講就當然得啦
不過可能到時都要同其他手足夾下
凡事都有商有量
活動係支持既

但點樣確保你係黃,又點確保搵你既係“手足”

方向係好既,但安全同樣重要
tui
我暫時唔會問個人資料
更唔會問發夢野
有需要嘅時候,我亦唔介紹比大家都相信嘅群組去認證我身份

至於點證明係手足
當我嘅身份認證咗,我就會去認證其他人身份

當然,你地都suggest 你地嘅意見比我
呢樣野我覺得並非不可解決
pish
push 有得搞
推推推!
其實搵得你都係黃㗎啦又唔同食肆有黃有藍有中立有街坊,重點係屋企咁貼身,TG GP傾下計都要認證,咁搞黃色居住圈係咪都要有個有認可既把關

例如懷疑失蹤既手足會向老豆搵仔/泛民報平安

屋企/公司呢啲咁貼身又用鬼電話鬼卡都保護唔到既更加要謹慎
元朗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞