IVE仔想申請信用卡,我問你答

11 回覆
0 Like 1 Dislike
小弟讀書不成,入咗IVE
想申請返張信用卡傍身,見ive張東亞卡積分又無得儲,想申請返第二張用下啲優惠。
利申: 月入$2000
爬咗下文有幾條問題想問

1. 想儲里數,揸打worldmiles學生都申請得?
2. 恆生enjoy就好多同學都有,而且永久免年費,申請得過?
3. 如何用$10,000信用額交$20,000學費(一直用atm過數交,唔知信用卡得唔得 )

我知連登冇ive仔,個個三大神科。
求解答小弟疑問
IVE 東亞卡係垃圾 記得之前有post好詳細講過
樓主試搵下 利申:用緊恒生enjoy
小弟讀書不成,入咗IVE
想申請返張信用卡傍身,見ive張東亞卡積分又無得儲,想申請返第二張用下啲優惠。
利申: 月入$2000
爬咗下文有幾條問題想問

1. 想儲里數,揸打worldmiles學生都申請得?
2. 恆生enjoy就好多同學都有,而且永久免年費,申請得過?
3. 如何用$10,000信用額交$20,000學費(一直用atm過數交,唔知信用卡得唔得 )

我知連登冇ive仔,個個三大神科。
求解答小弟疑問

1. 好似唔得 唔sure
2. 睇你想用黎做咩 恒生enjoy卡好撚多discount同有cash dollar
3. 入錢落信用卡 得左
唔該哂2位
I大 我推介AE既百夫長卡
同問
小弟都想申請返張傍下身
I大 我推介AE既百夫長卡

咪玩啦巴打
呢張咪傳說中嘅黑卡
學生卡就大新one冇得傾
1. 可以儲miles嘅card要求都唔低,不過可以試下中銀I-card,不過15蚊=1里,飛個沖繩都20000里,加埋換miles要手續費,你自己諗下
2. Enjoy卡嘅優惠唔係好吸引,雖然可以儲cash dollar

要交卡數緊係用全能嘅PPS
乜東亞學生卡無得儲分啦咩
我兩年申請都有得儲分
仲有兩張ua戲飛送
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞