屌晒你地老母喇,陳雲一早叫大家唔好救理大,返屋企咩都唔使做架喇

26 回覆
5 Like 19 Dislike
個個叫佢食屎,冇食藥咁

呢個post現在又咁多正評

其實魔警要攻入去, 應該由佢攻入去, 之後全部人唔好再救人了
https://lih.kg/1736228
因人廢言
因自己唔冷靜當人廢
暗共利用周同學情緒勒索
大家唔冷靜
自大又無知
陳雲真係好多五毛打手幫
見到你就覺得可憐
大家咁話

Condom泥
等佢地俾人拉哂被自殺被消失is ok
老師又中
出面被人拉左果一千個援軍唔係condom?
你咪搏咀啦
老師話咩都唔做就會自動勝利
再嘈皇天擊殺
守理大的人,不知道為什麼要守理大。
攻理大的人,目標不是攻理大。
前去救援的人,是去救一班求死的人。
而一心求死的人,竟然要求救!
自膠
係, 應該聽陳雲講, 咩都唔使做
香港自然會得救
不分,不割 歷史係勝利者寫。
唔係勇武, 今朝我諗幾難見到過個法案, 人地美國佬精準到幾多人拉都跟貼. 聽條廢老講, 警察唔係你敵人, 泛民先係你就食得屎.

佢真係咁撚勁就唔會搞到連教席都無撚埋
https://evchk.wikia.org/zh/wiki/陳雲

佢個 HKAA 基金到底收左幾多錢? 用左幾多永遠就係黑箱作業. 無得教書點交租同生活? 成個運動唔好講泛民, 連本土都大和解唔再互相攻勢. 得熱城仍然係到拖人後腿同不停幫中共維穩.

你有五大訴求, 佢就話唔係. 但係人地鬼佬根本一清二楚
https://www.smh.com.au/world/asia/hong-kong-people-take-revenge-how-did-hong-kong-get-here-20191118-p53bob.html
“Five key demands, not one less” has been the protesters’ refrain.
信佢改變訴求? 人地只會覺得你地五時花六時變.

我地個個追究警暴, 佢就話警察唔係你敵人.

佢又話泛民係美國代理人, 但係又話美國係你朋友
" 陳雲:六九大遊行。視乎心情,我會在一兩日內發表我對六月九日示威的看法和指示。我說是指示,是高高在上、至高無上的地球最高智慧的指示。我這樣說,是要激起你的愚昧而高傲的心,要你不要聽從我的至高無上的指示而淪為美國在港代理人(泛民)的轎夫和祭品。 "

無理大呢單圍城, 全世界都唔會有咩大變. 呢個香港人權及民主法案係所有理大入面既人同出面想營救既人血汗甚至生命交換. 唔係你坐係冷氣房對住電腦打幾百隻字做到. 重有咁多人去美國遊說先得到.

佢重要同你講要永續基本法, 今日人地已經講明基本法中國有最後話語權, 連你香港司法都廢埋. 呢 D 中共打手就係要不停將反動勢力分解拆細. 做臥底都會犯下法等罪犯相信. 咩陳雲又中, 唔中只係無食藥根本就只係妖言惑眾黎 cover 佢係共諜呢個事實.

之前有個去左台灣既連登仔有講 HKAA 點幫唔到手, 你地所有錢最終只會比佢地去左台灣班打手生活費, 等佢地可以不停幫陳雲出 Post.
聽19節目講到長春圍城

當時大陸內戰,10萬解放軍圍困10萬國軍
東北解放軍意圖圍城打援,以部分部隊進攻長春,吸引瀋陽廖耀湘兵團北上救援,然後在途中將廖耀湘兵團圍殲。
直至10月19日國民革命軍第六十軍倒戈,新七軍投降,解放軍進駐長春結束。期間150多天解放軍進行了圍困和經濟封鎖阻止人民逃脫,其目的為讓城內老百姓耗光城內國軍的糧食,利用鐵絲網、壕溝不讓難民出來。為勸阻出來者回去,解放軍打罵捆綁離開者,開槍射擊,最終十餘萬難民餓斃。
你就真係可憐
為左救果幾百死守友,有成千幾人個人俾人拉左,咁依家點樣救返佢地?佢地係咪變晒做condom?
一個試左攻唔入先講,一個一開波當理大人condom,咁都睇唔出分別?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞