每一個香港人都應該要成為一個「忍者」。

510 回覆
2295 Like 10 Dislike

「忍」即「隱」,中文指「隱忍」、「隱藏」嘅意思。
每個忍者都有自己既忍道,佢係一種信仰同精神。
而香港忍者既忍道,就係「靜靜地贏」。

要成為一個合格既忍者,首先要由衣着講起。
全黑有利「隱藏」,而且易入手,當統一起上嚟會令敵人難以辨認。唔好以為就咁上半身黑你就覺得叫做咗野,半黑既裝束都係冇意義既,如果你就咁笠條牛仔短褲出去執行任務,你條肉腿一下子映入眼簾,你將會成為萬眾矚目既目標。所以記得,一定要全黑。

每次出去執行任務,都記得睇清楚個任務卷軸,了解究竟今日出嚟目標為乜,唔好行下企下,更加唔好熱血地諗住賴死唔走同敵人正面交鋒,當等敵人大包圍出現先走你就太遲了。

記得記得,當你已經陷入危險境地,請你停止冇意義既挑釁,因為你咁做唔單止會惹到敵人,仲會累埋自己隊友,為左一時口舌之快而為戰俘,咁又何必呢?

身為忍者,無論係set rb 定係掟暗器,都要小心唔好tk同傷及無辜。

執行任務時,記得要唔好分心,眼耳都要注意四周,唔對路時請自行隱匿成普通人混入大街之中(推薦黑色忍者風嬲,一除即變平民)

太多概念上既野一時三刻講唔哂,總知就萬事小心,唔好輕信任何人,做事要乾脆,該走就走,該打就打,唔好阻到隊友。行事要低調,唔好成日大叫出嚟以為自己巧威威。

最緊要就係,唔該[size=5]你
.......
未瞓嘅一齊入嚟睇致勝關鍵!!!!

[拒絕分化!]古人一早教我地點贏
https://lih.kg/1739422

延伸閱讀:
[正能量撚]出去之前,希望你可以睇下呢個po
https://lih.kg/1734559

全個連登都係負能量,我要你地有正能量啊
當然以上都係俾d新手忍者睇,有d不屑咁做想做戰士幫手cover 既,都無任歡迎。
啲圖想點
Diu
Push
見你咁比心機幫你推下
cls
笑撚死

(真係唔想再有手足出事)
冇錯 總結得好
好有用 又易入腦
長期置頂push
上埋圖好有心
Pish
Push
潛龍勿用
(一直都太浪漫,太高調,尋日理大逃山路線就係好例子,太天真太傻豬。)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞