咪再搞堵路,冇撚用

165 回覆
137 Like 508 Dislike
2019年啦,仲玩堵路,對香港金融中心地位絲毫無損。股市交投照樣活躍, 位高權重或 有錢既依然影響唔到. 講咩攬炒

相反堵親既路多數都係平民用,包括手足。一嚟阻住手足增援/逃走,必須依賴家長車,走佬效率大減。
二嚟阻住全港番工,包括同路人。你可以話仲番工既係港豬,不過繼續玩落去政府銀彈充足,同路人就捱唔得幾耐。呢場係持久戰,唔會突然end game。場運動可以持續到而家都係因為大家仲撐到落去,大家都唔掂點繼續到出年2020?

你地可以屌我民意撚;呢5個月除咗信念凝聚大家仲有民意支持先走到今日。民意唔係冇用㗎。

希望勇武繼續重點裝修

我地要聰明焦土,唔係傻仔攬炒,因為頂唔順/受害既,一定係我地呢班位於食物鏈低層既小市民,先於親中有錢佬/狗官/黑警

利申: 我生計冇俾影響,因為6月前已經無業
千祈唔好策略性堵路
我建議策略性裝修
無平民點支橕住權貴
當然你有辦法直接傷害權貴 大家都會支持
Share下
上星期間間公司朝早無左一半人返工你話無影響
去銀行排長龍阻入數好過, 間間大小公司都要入數
真話係難聽
唔覺有太多人不滿 港豬見堵左咁耐 又無交通燈 都係咁樣返工 大家都知呢個政府咩事 只會令佢地習慣左
佢地咪行遠d 早少少起身去適應

長遠經濟一定有影響
有咩建議可以留低

我淨係見到呢個幾禮拜,堵路打唔到政權(中大/理大重擊源於搞到大學+記者FA, 唔係堵路直接成效),同路人開始吃力,我最憎既共匪+狗官+黑狗依然冇影響冇驚過。
成個Office 冇人返工你話冇影響?
真 有咩用 都體現唔到民主自由 比個區選過左先啦起碼
雖然燒山係明燈 但係覺得佢講休息14日唔係錯
咪就係 仲有幾日早退
點會無用
短時間就話 你長時間
即係間公司本身一個月做既野變左兩個月先做得完
肯定死
個個遲返早收不知幾開心
行指跌左成千點
如果全人類今晚/明晚圍住polyu出面靜坐,可以嗎?點起蠋光,點起希望。證明比班藍絲睇我地可以peacefully express our demands.

if tonight/tomorrow night we all sit silently with a candle around polyu, we can prove that we can express our hope and demands to the people who are against protest.
其實有無人睇過于飛個YouTube channel,佢提議過應以和平方式為主武力為次,如每個月大多數時間(20日?)做文宣,如果政府唔答應訴求就黎一次勇武,平時唔會影響太多人,暴力場面又減少,我覺得對於增加民意係有效嘅,始於用暴力逼政府妥協並唔係一個有效同好嘅方法
燒地下光纖?
電子過數好方便
但係再落去,更多藍絲攻擊,勇武做嘢更難

有同路人公司頂唔順,被裁,雖然我見好多同路人話唔割,最多食積蓄頂住。
但大家頂得幾耐

再頂耐啲藍絲攞晒道德高地會唔會民意逆轉?
有冇支持黎明行動既手足話我知最理想情況吓堵路繼續落去係咪會為運動帶嚟出路,或者可以逼政府deal?
直接話你聽
我威爾斯出世,淨喺14年上過大陸一次
食緊積蓄+有人幫
陳雲讀者
咁你咪提議下點搞冧個市囉 話冇用又唔撚提議
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞