法律撚請入! 一於救哂 Poly "被自首" 的人

155 回覆
226 Like 1 Dislike
利申:本人不才,不暗法律。

首先,我地200萬陣營必須強調在理大出黎不等於自首,好明顯,無論 FA/Press/Overseas Press 全部幾億對眼睇住,是黑警 "屈打成招"以極奇不人道手法,斷絕一切食物/醫療援助,這個是災難級人道危機,等同 "揸住支槍逼你認罪" ,先不計點樣可以告番班黑警製造人道危機 (這個靠哂國際線L,但外國做野慢10倍,唔好寄望太大,但一定要做)法律上,俾人 "屈打成招",仲叫自首嗎?仲叫認罪嗎?

其次,手足在斷食斷水+低温+受重傷+數日精神壓逼的情況下,聲稱 "自首" / "認罪",精神狀態完全瘋顛狀態的口供,法律上接受嗎?錄口供都必須於清醒狀態下,咁自首呢?

簡單來說,一句話,Poly手足點暴動法其實證據好少 [所以黑警一開始先唔強攻],但人道危機係不爭的事實,是災難級核彈 (請繼續文宣),全世界幾億對眼睇住,請大家即時將 "人道危機" = "屈打成招" = "無效自首" 扯上關係。

如果岩,推比法律黃絲,社會愈多輿論手足愈安全

另外,講哂比同事/淺黃/藍,逼大家睇番成件事個 focus 位 [我地睇不到新屋嶺手足點比人"屈打成招",但今次呢單有哂証明,絕對要煲大]。

投票日快到,無論做電話師/扮街坊/演員又好,大家一定要有意無意地將呢樣野推上熱門/文宣

如果我錯,法律撚請糾正。

如果屌PolyU手足,唔使留言,只接受有利手足討論。
push
push
push
push
Push
push
push
push
push
Push

push
Push
push
push
擺明係逼人自首啦 受傷都唔準救
push
push
push
法律撚留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞