iPhone VS Android 機

39 回覆
5 Like 45 Dislike
大家覺得邊個好D?有咩好?

我由Android 轉iPhone,
以前用Samsung 每兩年轉一次,
因為用兩年就lag到嘔。
而家我仲用緊 iPhone 6s,
用咗差唔多四年,
除咗舊電,所以嘢都ok,
又唔lag。
個人認為機身到宜家都唔覺得老套。

你哋覺得呢?
出門之前 rt like reply
【行動】Twitter 戰線:世界各地政要火力全開!
https://lih.kg/1737604

Twitter組24小時keep住更新
幫手retweet
㩒入----------> https://t.me/TwitterHelpBot
然後打 /task 攞任務
咁岸鳩嘅問題仲有人問引戰?
買晒兩部用一個月再賣一部
6s係唔lag,但都唔係快,而且長期暖手。

利申:同時用緊6s & 8 ,同樣ios 12.4,差兩代機都感受到有分別,何況今年最新出嘅機,相差咗四年啦
無比較咪無傷害囉
a13掃mon
利申 用緊a11
P牌引戰
好醒目,作為精明嘅消費者,請慢慢享受倒水發熱reload嘅6s啦

利:隔年就要換iPhone
年年Trade-in換先最抵玩
證明你窮用iphone唔年年換不如唔好用
港豬又拎慳錢嚟打飛機
你不如將屋企啲面巾換晒做祝君安好
將背心底衫換菊花牌
中學對白襪留返出黎返工著

好抵呀 有著數呀 好襟用呀
你都係想我咁講姐
然後你地笑鳩Android冇update
我用緊iPhone 7都覺得lag
iPhone 6s 又點會唔lag 機
AN 機好D.
新聞大全 , 有得睇動新聞.  
港人話電視.   睇新聞.  .FB LIVE. 
有超級夜景,  拍攝 MODE.
用MT 管理器,  改 GAME. Stardew Valley 有中文, MOD. .

但係 IOS 有hipstamatics 影相APP 好正. .
又有 kaiboard 中英混打
功能上an機係齊全過iphone,但用過iphone又會俾iphone apps嗰種整齊吸引住。總之就整得靚過android版
an機好用啲,ios好多app都睇唔到野
不過apple始於係順啲,手感好啲
用note 7 有事可以當手榴彈
android都有混打
真係月經post黎
ios

os順 電襟 安全保護良 微身份象徵

價錢不菲 易爆Mon 好多對家 app不支援 攞或入file落機一定要跟佢個套太死板

an機大部分同上述相反唔講
個keyboard 嘅介面由android 2.2 時代沿用至今, 不過功能依舊好用
講個笑話ios電襟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞