實行!理大空運行動!

375 回覆
765 Like 9 Dislike
通常log咗啲乜
push
但要吊住物資wo,ching....會唔會好易見到🤔
過往飛行路線
電量電流,轉速,水平 etc...
Go
黑色垃圾膠袋 親身試過ok
如果唔用官方app?
二戰美軍炸東京
好恐佈
咩機款
https://youtu.be/OndENboWhw0

Champion of 2018 elevator pitch may help deliver food and water to PolyU students. Please try to help search him out and get the prototype.

I hope his really work on the project after receiving money from Science Park.
https://events.hkstp.org/events/2018/EPiC/

This is the company website
http://www.dashshipping.com/
推呀 咩都要試!
其實hotel icon 都係poly既campus (仲運作緊有客人住應該仲入到去)
我用google map估計離D core大約200米,icon係高好撚多既有地勢差
如果可以係icon天台射箭過D core (箭要連住一條承重幾十磅左右既魚絲)
咁兩邊綁實就可以"sir" 物資入poly

唔知咁樣行唔行得通?
開放理性討論
自己未試過,唔肯定個location lock係跟app定跟drone, 定both
幫推
成本算低,值得一試
Push
200m 計埋高低差未,幾十磅好有難度,我都知我講啲野好負面,但我物理撚黎,睇數字做人
用一堆氣球
加用drone 拉得唔得
push
唔可行,先前已解釋:

首先個氣球會變左個風帆,無人機會由導航變左俾個氣球帶住,之後多數失控,另外,一件重物距離重心越遠,佢既移動就算好輕微都會經距離放大到機體本身,就好似你輕輕力搖把長間尺佢個頂都會fing到顛咗一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞