請問Asus Router邊隻好

30 回覆
2 Like 6 Dislike
以下三隻
RT-AC86U
GT-AC2900
ASUS TUF GAMING AX3000 WiFi 6

用作係屋企450呎wifi手機
同desktop打機用
thank you 師兄們,
願各同學平平安安

有wifi6 優先考慮
86u夠做啦
師兄咁用邊隻好
1>RT-AC86U
2>GT-AC2900
86u啦 穩定
86u
用咗86u 一年冇伏
個涵一鳩樣㗎 search下就知道
see wikidevi
AC-2900 有幻彩詠香江同貴$300up
thx師兄
手機冇AX,買AX ROUTER都冇用
仲要入門款AX個WIFI AC好慢
有無巴打用緊ax11000?
同netgear果隻有乜分別?
有多少少錢ax68u
冇咁多錢rt ac2900
多少少錢rt-ax3000
師兄即係你覺得上面3隻都唔掂,你攪到我好亂呀
本身睇完咁多位師兄講,諗住會買AC86,
辦公室同埋屋企都係用緊 AC86U
你上面三隻得AX3000係AX ROUTER,其他兩隻係AC ROUTER
COPY埋官網個SPEC,自己理解下
手機食唔到AX就買返AC ROUTER

AC86U
802.11n : up to 450Mbps
802.11ac : up to 1734 Mbps

AX3000
802.11n : up to 300 Mbps
802.11ac : up to 867 Mbps
802.11ax (2.4GHz) : up to 574 Mbps
802.11ax (5GHz) : up to 2402 Mbps

AC86U用家
我嘅buget$1600
師兄IT嘢我真係唔識
AX同AC有咩分別?
AX3000不了
煙條
不如你留意下router po st
睇下個router post
Router路由器 集中討論區(19)發問前請細閱置頂
https://lih.kg/1698364
再唔係google啦
第一個result 已經係
唔識唔好走去渡人
一來屋企唔係有好多野AX根本發揮唔到作用
二來TUF Gaming都叫人買
唔係下下新就好既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞