[全人類即刻入] 日本戰線超級告急,日本twitter:周庭 恐怖分子 講大話

633 回覆
764 Like 22 Dislike
聽手足話動漫台會多人才幫到手,所以嚟再開多次
日本戰線要人,依家就要!!
正當連登仲嘈緊要冷處理定煲大個70歲阿叔
三毛已經喺日本戰線贏到開巷

1. 首先,早幾日產經出咗個好大整蠱嘅偏頗報導:
https://www.sankei.com/world/news/191115/wor1911150017-n1.html
//香港メディアによると、死亡した男性は13日、新界地区でデモ隊と市民らが口論になった際、デモ参加者が投げたとみられるレンガを頭に受けたという。//
譯:香港媒體表示,死咗嗰個男人13號喺新界示威者同市民嘈交時,畀示威者掟嘅磚頭擊中
不但冇提及示威者係還手
而且係示威者vs.市民,示威者成為咗市民嘅對立面

2. 件事引起相當大嘅迴響
例子包括Yahoo:

佢哋屌晒鬼,話原來係日本媒體一路美化香港示威者
話已經唔係私了,係私刑
Yahoo有相當多三毛,所以spin到日本人暈陀陀

3. 到今日,去Twitter search周庭時,Twitter提議嘅keywords係:

周庭 大話
周庭 恐怖分子

4. 除咗周庭BB,當然示威者本身個朵都食緊屎:

示威者 暴行
衰嘅係示威者

其實翻譯組一路有做嘢,但奈何
I. 人手不足,連爐都圍唔到
II. 冇我哋專屬嘅日文tag,#香港デモ(香港示威)等tag會混埋三毛嗰啲
III. 目前為止比較少主動出擊,文宣力度不夠(主要都係因為唔夠人)
IV. 架仔真係好撚厭惡暴力,佢哋唔明香港人而家只係還手
之前支那人拆繪馬我哋打飛機到依家,其實早就被拆鋪燒廢佬磚頭掟死人之類嘅消息蓋過晒

所以我哋真係好需要人啊
識日文嘅人,唔理你N1定N5,考舊制定只係玩H game學到幾隻字
都請你立即
1. 加入翻譯/文宣團隊,集中出擊!
2. 去Twitter做文宣(tag #香港デモ #デモ隊)
3. 去Yahoo新聞幫手辟謠

唔識日文嘅人,請幫手retweet日文手足嘅tweet

目前我哋想做到嘅有
1. 幫周庭BB護航
2. 論證示威者暴力嘅正當性(日本人係左膠界嘅王者)
3. 重點講番產經報導有甩漏
4. 教育日本人「五毛」呢個概念
5. 對日本人發聲(最終目標)

識日文又活躍於日本網站嘅支那人真係相當多
拯救日本戰線刻不容緩
連登仔咁撚毒唔好扮唔識日文
救命啊

請聯絡 @hayashikatatsuki
屌 推呢個
日本D柒頭你唔講半日佢地已經唔撚理啦
Ok
三毛不停講佢哋又咁撚中意用Twitter
召喚毒撚救國

曱甴王習近平
佢地連自己國家既政治都唔撚理 香港佢地又點會理
用twitter果班全撚部都豬黎 淨係識食痾訓 日本依條戰線係最撚冇用
Push
日本戰線作用有限
歐美戰線先係主流
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞