15nov晚柴灣popo掉子彈真實現況

138 回覆
444 Like 5 Dislike
同我聽到當事人講的版本差不多:
https://www.facebook.com/groups/634522993576770/permalink/965024983859901/

(並沒有使用警棍,猛雞個下彈出一粒子彈係地下)
大叫一聲:「警察呀!」
再向四周指向,再回手足的頭部。
手足此時按下佢支槍,不斷爭扎,其他被藍媒稱為「大漢」的手足就同POPO混亂起來,最後手足走甩,所有人即散去。
POPO流左少少蚊飯,周圍行住望地下,佢好似發現唔見左粒蛋。
之後慢慢行走左。
非事實:並沒有拔出伸縮警棍上前制止
非事實:其實當時只有一個肥佬便衣警員
事實係咁,藍媒想將POPO個唔見子彈report寫得好合理。
要推推推!唔好俾佢亂寫report
事發今晚15/11/2019 - 大約21:40,
首先係一個休班警,突然捉住一個BLOCK緊路既手足,
由馬路拖到街市旁的路上,期間手足有爭扎。
隨即POPO拎起支槍,猛雞指向手足頭部
(並沒有使用警棍,猛雞個下彈出一粒子彈係地下)
大叫一聲:「警察呀!」
再向四周指向,再回手足的頭部。
手足此時按下佢支槍,不斷爭扎,其他被藍媒稱為「大漢」的手足就同POPO混亂起來,最後手足走甩,所有人即散去。
POPO流左少少蚊飯,周圍行住望地下,佢好似發現唔見左粒蛋。
之後慢慢行走左。
非事實:並沒有拔出伸縮警棍上前制止
非事實:其實當時只有一個肥佬便衣警員
事實係咁,藍媒想將POPO個唔見子彈report寫得好合理。

pish
差佬痴撚線
屌 挾持人質
垃坡魔警
交通狗都冇拔警掍啦
拔真槍咁大件事,港豬習慣左?
指頭部
推!請廣傳
有30個大漢嘅話佢拎棍出黎個下已經比人打到入院啦
疑犯赤手空拳就拔槍 連以較低術式制服都唔用 (定係唔撚識?)
遲下好似有葉繼歡疑犯有槍 黑警咪射火箭炮 擲手榴彈
On99
30名大漢私了 便裝又死
加上英噁彈 軍裝又死
警察邊敢再執勤呀?
正視聽
30大漢私了
乜事都無
佢係Ironman定係Hulk
推推推
正視聽!
騰雞,雞手鴨腳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞